SULTANGAZİ MEM'DE NELER OLUYOR?

Sultangazi İlçe Eğitim Müdürlüğü sürücü kurslarından 2 yıl makbuzsuz para toplamış...

SULTANGAZİ MEM'DE NELER OLUYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) denetçileri tarafından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulan soruşturma raporu Sultangazi İlçeMilli Eğitim Müdürlüğünde saadet zinciri kurulduğunu ortaya koyduMotorlu Taşıt Sürücü Kurslarından sertifika alan her kursiyerden 2 TL alındığı, bu paranın İlçe Milli Eğitim Müdürünün sekreterine teslim edildiği, para karşılığında makbuz verilmediği gibi bir dizi iddiayı inceleyen eğitim denetçileri ilçedeki sürücü kursu sahiplerinin ifadesine başvurdu.

Sürücü kurslarının sahipleri ifadelerinde, 2008 yılından 2010 yılının sonuna kadar makbuz almadan gönüllü bağışta bulunduklarını; soruşturma duyumları alınınca ödeme yapmayı sona erdirdiklerini kabul ettiler. Raporda İlçe Milli Eğitim MüdürüYaşar Demirin yöneticilik görevinden alınarak branşına uygun bir okula öğretmen olarak atanması teklif edildi.

Kararı uygulayacak olan mülki amir Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yönelttiğimiz,Bu işlem bugüne kadar neden uygulanmamıştır? sorumuza yanıt verilmeyeceğini bildirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulan soruşturma raporunun sonuç bölümünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde onaysız personel çalıştırdığı, hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunduğu; Yaşar Demirin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilik göre-vinin, üzerinden alınarak il içinde durumuna uygun bir göreve atanmasının uygun olacağı ifadesine yer veriliyor.

Demir’in dosyası kabarık

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acırın, MEB adına imzasını taşıyan Nisan 2012 tarihli resmi belgedeMilli Eğitim Denetçileri tarafından düzenlenen 25/11/2011 tarih ve 9006/102,56,71 sayılı soruşturma raporunda İstanbul Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü (halen İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vekili) Yaşar Demir hakkında Disiplin Yönünden (5) adet 1/30 oranında aylıktan kesme cezası teklifi, idari yönden ise işlediği fiillerin niteliği ve ağırlığı itibarıyla kamu yararı ve hizmetin gereği ilkeleri uyarınca üzerindeki yöneticilik görevinin alınarak branşına uygun bir okula öğretmen olarak atanması teklifi getirilmiştir deniliyor.

 

‘SORUŞTURMA DUYULUNCA ÖDEMEYİ DURDURDUK’

 Özel Göktaş MTSK (Bünyamin Göktaş’ın ifadesi): İlçe Milli Eğitim yeni kurulduğundan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ilçedeki sürücü kurslarının müdürleriyle bir toplantı düzenledi. Toplantı bitip İlçe Milli Eğitim Müdürü toplantıyı terk ettikten sonra çoğunluğu kurucu olan katılımcılar kendi aramızda yeni kurulan ilçe Milli Eğitim’e katkı olsun diye sertikifa başına 2 TL ödenmesini kararlaştırdık. İki yıla yakın bir süre bu parayı ödedik. 2010 yılı sonlarına doğru bu konu şikâyet konusu olunca ödemeyi bıraktık. Ödediğimiz bu para ile ilgili, herhangi bir makbuz verilmiyordu. O toplantıda bazı sürücü kursları itiraz etti. Bu parayı vermeyeceğini ifade ettiler.

 Özel Arena MTSK (İsa Satılmış’ın ifadesi): Kendi rızamızla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sertifika döneminde bir miktar maddi katkıda bulunuyorduk. Karşılığında herhangi bir makbuz almadım. Bu bağışı gönüllü olarak yaptık.

 Özel Beşyüzevler Sultan Çiftliği MTSK (Fatih Arslan’ın ifadesi): İlçe Milli Eğitim’e kurulduğu 2008’den itibaren yaklaşık iki yıl boyunca, her sertifika başına 2 TL ödedik. Bu parayı 2010’un sonuna kadar ödedik. Bununla ilgili soruşturma duyumları alındı ve bu tarihten sonra ödeme yapılmadı. Bu parayı hizmetlimiz götürüp müdürün sekreterine veriyordu. Herhangi bir makbuz verilmedi.

 Özel Neptün MTSK (Kenan Gönüllü’nün ifadesi): Bu parayı müdürün sekreterine ödedik. Güven duyduğumuz için herhangi bir makbuz almadık. İstismar edildiğini de düşünmüyorum. • Özel Bilimsel Yön MTSK (Selçuk Kaya’nın ifadesi): Bu parayı gönüllü ödedik. Ödediğimiz para karşılığında bağış makbuzu almadım. • Özel Yeni Özde MTSK (Özgür Biçer): Bu parayı kurumumda çalışan elemanlarım aracılığı ile ilçeye gönderiyordum. Kime ödediklerini bilmiyorum. Karşılığında makbuz almadım.

 
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER