ŞUBE MÜDÜRÜ YÖNETMELİK TASLAĞI NELER GETİRİYOR

Öncelikle yayınlanan yönetmelik taslağı sadece yer değiştirme ile ilgili hükümleri içermektedir. Görevde yükselme ve ilk atama ile ilgili hükümleri ihtiva etmemektedir. Yönetmelik taslağını bu şekilde değerlendirmek lazım, diye düşünüyorum.

ŞUBE MÜDÜRÜ YÖNETMELİK TASLAĞI NELER GETİRİYOR

Yönetmelik taşrada görev yapan şube müdürleri ve üstü görevdekilere zorunlu yer değişikliğini getirmiştir. Taşra teşkilatı yöneticileri için,  Ülkemiz altı hizmet bölgesine ayrılmıştır. Her hizmet bölgesinde çalışma yükümlülüğü getirilmiştir. Yöneticiler; her unvan için ayrı ayrı olmak üzere; birinci, ikinci ve üçüncü hizmet bölgelerinin her birinde beşer yıl, dördüncü hizmet bölgesinde dört yıl, beşinci hizmet bölgesinde üç yıl, altıncı hizmet bölgesinde iki yıl çalışmakla yükümlü olmuşlardır.

Hali hazırda görev yapan şube müdürlerinden iki yılını dolduranlar tayin isteyebileceklerdir. Bölge hizmetini tamamlamayanlar hizmet bölgesi içerisinde ki illerden birine, tamamlayanlar ise diğer hizmet bölgelerine tayin isteyebileceklerdir. Yani doğu görevi diye bir durum söz konusu değildir. Çalıştıkları hizmet bölgesi dışındaki bölgelere şube müdürleri tayin isteyebileceklerdir. Bölge hizmeti söz konusudur.

Kadroları dışında geçici görevlendirilen şube müdürleri, geçici görevlendirildikleri hizmet bölgesinde çalışmış sayılacaklardır. Çankırı’da kadrosu olup da Ankara’da görevlendirilenler, birinci bölge hizmeti yapmış sayılacaklar. Yine aylıksız izinde geçirilen süreler bölge hizmetinden sayılmayacaktır.

Yönetmelik taslağında, altı çeşit yer değiştirme suretiyle atama getirilmiştir. a) Bulundukları ilde altı yıl süre ile görev yapanların yer değiştirmeleri b) İsteğe bağlı yer değiştirmeler, c) Sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler, ç) Bulundukları hizmet bölgesindeki zorunlu çalışma süresini tamamlayanların yer değiştirmeleri,  d) Diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler, e) Hizmetin gereği olarak yapılacak yer değiştirmelerdir.  Atamalar için takvim en geç 15 Mayıs tarihinde başlayıp, 15 Ağustos tarihinde sona erecek şekilde Personel Genel Müdürlüğünce düzenlenecektir.

Yöneticiler alt görev isteyerek de yer değiştirebileceklerdir. Şube müdürleri isterlerse ve münhal olduğu takdirde tesis müdürü olarak atanabileceklerdir. Bulundukları ilde 6 yıl kesintisiz süre ile görev yapanlar,  altı yıl geçmeden aynı il’e tayin isteyemeyeceklerdir. Ayrıca soruşturma nedeni ile görev yerleri değiştirilenler ise 3 yıl geçmeden eski görev yaptıkları görev yerlerine dönemeyeceklerdir.

Çalıştığı hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresinden fazla görev yapanların süreleri alt hizmet bölgesinde geçmiş sayılacaktır. İstanbul’da 10 yıl çalışan şube müdürü 2. Hizmet Bölgesinde de çalışmış sayılacak. Ataması 3. Bölge illerinden birine yapılacaktır.

Zorunlu çalışma süresini tamamlayanlardan durumuna uygun boş kadro bulunmaması nedeni ile ataması yapılamayanların, yer değiştirmeleri bir sonraki döneme ertelenecektir.

Merkez teşkilatı şube müdürleri ise isteğe bağlı, sağlık özrü ve diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme talebinde bulunacaklardır. Ancak zorunlu yer değişikliği ile ilgili hükümler merkez teşkilatı şube müdürleri için uygulanmayacak. Merkez teşkilatında görevli şube müdürlerinin hizmet puanları Ankara İl MEM puanına göre hesaplanacaktır.

Bulundukları ilde altı yıl süre ile görev yapanların yer değiştirmeleri 30 Haziran, İsteğe bağlı yer değiştirmelerde 30 Temmuz, zorunlu çalışma süresini tamamlayanların yer değiştirmelerinde ise 30 Ağustos tarihleri,  hizmet sürelerinin hesabında esas alınacaktır.

Şube müdürlerinin yer değiştirmesinde Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik hükümleri uygulanmaya devam edecek.

Yöneticilerin yer değiştirmeleri hizmet puanı esasına göre yapılacaktır. Taslak ile birlikte il/ilçelerin hizmet puanlarını gösteren listeler yayınlanmıştır.

Şube müdürleri yer değiştirme taslağının neler getireceğini yazmaya çalıştım. Taslak ile ilgili eleştiri ve görüşlerimi ise yarın yayınlayacağım.

Davut ÇALIŞKAN

Eğitim Yöneticisi  

ueyder.org







Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kemal kara
kemal kara - 13 yıl Önce

kakanlıktaki şube müdürü neden bu kanunun dışında.yoksa torpillerimi kuvvetli.varmı böyle adalet onlar otursunlar evlerindeç bizim çocuklar kedi yavrusu alalım ağzımıza gidelim öylemi

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 13 yıl Önce

Sayın Davut Bey! Neden Şube Müdürü münhal bulunan Tesis Müdürükadrosuna atanıyor, peki Tesis Müdürü de 10.,12.,13.ve 14.md. kapsamında atanabilir..... hükmü mevcut. Hem Tesis Müdürü kadrolarını şube müdürü kadrolarının sanki alt kademesiymiş gibi değerlendireceksiniz ama atanacağı üst bir kadro dilimi göstermeyeceksiniz. Siz öğretmen kökenli idarecilerin hepsinin kafa yapısı aynı, sizlerden sadece okul ve çocuk idarecisi olur,kamu yöneticisi olmaz. Bu ayrımcıık neyin nesidir hiçaraştırdınız mı? DPB ile diğer görüş veren kurumları ayarlayark mevcut mevzuatlar gündeme geliyor. 3046, 190,217 vb. kanunların hiçbirinde aynı seviyedeki müdürlükleri alt üst diye ayırt edilmemiştir. Lütfen.....ç sıkışınca torpil bulamayınca aynı yerdekiboş Tesis Md. olarak atan of ne ala.Peki İl MEM'de Tesis Müdürü ne iş yapar,neyeimza atar, yetki ve sorumluluk alanı nedir? hiç araştırdınız mı acaba?Cevabınız varsa, [email protected] mail adresime yazabilrsiniz, sizlerle idari konularda tartışmakistiyorum hodri meydan

Yılmaz Barakoğlu
Yılmaz Barakoğlu - 13 yıl Önce

Bir bürokrata 1800 TL. maaş ve 100 saat ücret vereliyor, riayetindeki bir müdür ondan fazla alıyor. Şu an üsret kaldırıldı teşkilat kanununa göre o da yine ücrete yakın bir ek ödeme olacak görünüyor. Bakanlığını değerli yönetmelik yapıcıları,Siz bu insanları okul müdürlerinden az alacak şekilde 6 bölgeyi sırayla gezdirecek misiniz? Allah aşkına bunu nasıl reva görüyorsunuz. Bu insanların yerine bir kendinizi koyunuz. Ayrıca okul müdürleri yönetmeliğinde de bu insanlara okul müdürlüğü yolu kapandı. Bu ülkenin eğitiminin neyine hizmet edecektir. Bu bürokrat diyelim ki çok becerikli biri, öğretmenliğe mi dönsün, bu mu isteniyor. KIDEMİ YÜKSEK tembel yöneticiler en merkezi yerlere, ama çalışan, didinen insanlara bir şey yok ve onlar en köşelere. Allah herkese akıl fikir versin. Eğitimde 80 öncesi mantığa dönülüyor. O zaman bürokratlar bundan sonra sadece yatacaklar. Yüksek lisans ta neymiş, dil öğrenmek te neymiş, başarı belgesi de neymiş demeyecekler mi? Sahi başarı belgesi o zaman niye var. Çalışanla çalışmayan nasıl ayırılacak. Bu yönetmeliği yapanların vebali büyük, iyi düşünsünler, ötede bunun hesabı da olmayacak kimse diyemez herhalde. Allah herkese akıl fikir versin.

SIRADAKİ HABER