ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMALARI NASIL YAPILACAK !

Teç-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürü atamalarını sınavla yapacak.

ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMALARI  NASIL YAPILACAK !


İşte o açıklama

Geçtiğimiz günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nca boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76.maddesine dayanılarak “Sınavsız” asaleten atama yapılacağı ve valiliklerce ataması yapılacakların listelerinin hazırlandığı v.b.gibi hususlar bazı basın organlarında yer almıştı.
Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazı ile, sınavsız yapılacak Şube Müdürlüğü atamalarının hukuksuz olacağını, bu şekilde yapılacak atamaları yargıya taşıyacağımızı kamuoyuna ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirmiştik.
29 Haziran 2012 tarihinde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Hamza AYDOĞDU başkanlığında gerçekleşen toplantıda, bu durum sendikamız yetkililerince İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yetkililerine sözlü olarak da sorulmuştur. Bakanlık yetkilileri de kamuoyuna yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve Şube Müdürlüğü atamalarının Sınav ile yapılacağını kesin ve net bir ifadeyle sendikamız temsilcilerine bildirmişlerdir.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa SEVGİ
Mustafa SEVGİ - 12 yıl Önce

Öncelikle MEB Personeli Görevde Yükslme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği özellikle de 5.maddesi ile geçişler başlıklı 24.maddesi revize edilmelidir. Bakanlık birimlerinde sadece ŞUBE MÜDÜRÜ müvar? Nerede diğerlerive Yardımcları? 5.maddede neden yer verilmemiş? 24. maddede yönetmeliğiilk çıktığı haliile geçişler şartlar salandığında yapılabilmesine rağmen "Beşevler Havuzu"nda yüzen akıllı yöneticier tarafından ayrımcılık kısacası ırkçılığa eşdeğer bir saçmalıkla bu madde değiştirilmiştir.Acilen görev grupları adam gibi ele alınmalıdır. Daha sonra ister sınavla ister şartlar tutuyorsa geçiş yoluyla atama yapılsn yeterki hak adalet yerinibulsun.Sayın editörarkadaşlar sizlerde ikide bir eskileri övmeyiniz lütfen!!! Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. UNUTMAYIN. Herşey profesyonel bir yönetim modeli için yapılıyor. Eskiye rağbet olsaydı koca öküze bıçak dayanmazdı.Geçin bunları kardeşim yenilikçi olalım, değişim ve dönüşğmden korkmayalım.

SIRADAKİ HABER