ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAV KONULARI

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI 28 ARALIK 2013'DE YAPILACAK

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAV KONULARI
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI 28 ARALIK 2013'DE YAPILACAK
 
MADDE 12 (1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında sayılan kadrolara görevde yükselme yoluyla atanacaklar için yapılacak yazılı sınavsoruları aşağıdaki konulardan hazırlanır:

a) Türkçe dil bilgisi,

b) Yönetimde insan ilişkileri ve iletişim,

c) Yönetim, liderlik ve organizasyon,

ç) İnsan hakları ve demokrasi,

d) Yönetimde etik,

e) Türk idare sistemi,

f) Protokol kuralları,

g) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

ğ) Genel kültür,

 


MEB Şube müdürlüğü sınavı ile ilgili mevzuat ve gerekli en son yönetmelikler kaynağından alınarak sunulmuştur.Mevzuat gereği adayların sorumlu olacakları konular aşağıda listelenmiştir ,Her konu iile ilgili kaynağa ulaşmak için "tıklayınız" komutunu tıklamak yeterli olacaktır.Daha önceki sınavlarda seçilen konular ve değişen yönetmeliklerin eski olması nedeniyle birçok aday mağdur olmuştur.Bu nedenle konuyla ilgli mevzuatı doğrudan kayanağından aldımki en son haliye konuya ulaşabileliim ve eski mevzuat hatasına düşmeyelim.Tüm adaylara başarılar dilerim.Fayadalı olmak dileğiyle.. 
2013 tarihli En son yönetmelik için tıklayınız
Yazılı sınav konuları ve puan ağırlıkları

MADDE 14- (1) Yönetim hizmetleri grubu ile araştırma ve planlama hizmetleri grubunda sayılan kadrolara görevde yükselme yoluyla atanacaklar için yapılacak yazılı sınav, aşağıdaki konulardan hazırlanan soruların puan ağırlıkları esas alınarak düzenlenir:


a) Türkçe dil bilgisi: % 10,

b) Yönetimde insan ilişkileri ve iletişim: % 4,

c) Yönetim, liderlik ve organizasyon: %10,

ç) İnsan hakları ve demokrasi: %5,

d) Yönetimde etik: %4,

e) Türk idare sistemi: %10,

f) Protokol kuralları: %2,

g) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: %2,


ğ) Genel kültür: %8,

h) T.C. Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile bunlara bağlı mevzuat ve görevin gerektirdiği diğer mevzuat: % 45.

(2) İdari hizmetler grubunda sayılan kadrolara görevde yükselme yoluyla atanacaklar için yapılacak yazılı sınav, aşağıdaki konulardan hazırlanan soruların puan ağırlıkları esas alınarak düzenlenir:

a) Türkçe dil bilgisi: % 10,

b) Halkla ilişkiler ve iletişim: % 5,

c) İnsan hakları ve demokrasi: %5,

ç) Etik: %5,

d) Türk idare sistemi: %10,

e) Protokol kuralları: %5,

f) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: %5,

g) Genel kültür: %10,

ğ) T.C. Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bunlara bağlı mevzuat ve görevin gerektirdiği diğer mevzuat: % 45.

(3) Unvan değişikliği yoluyla atanacaklar için yapılacak yazılı sınav, atanılacak kadronun gerektirdiği alanlar esas alınarak düzenlenir.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mühendis
Mühendis - 11 yıl Önce

Boş şube müdürlüğü kadroları için dikkate alınacak atanma puanının, mülakatta alınan puan olacağı belirtilmektedir. Kısacası yazılı sınavın mülakata girme sınavı olduğu söylenmektedir. Yazılı sınavın puan değerinin şube müdürlüğüne atanmada hiçbir önemi ve anlamı bulunmamaktadır. Yani görevlendirilen mevcut Şube Müdürleri yazılıdan 70 alsın yeter. Çalışma arkadaşları onları asaleten atayacaklardır.Al gülüm, ver gülüm..

SIRADAKİ HABER