SINIF ÖĞRETMENİ MÜDÜR YARDIMCILARININ İSYANI !

Müdür yardımcıları Mağdur Olacak!!!

SINIF ÖĞRETMENİ MÜDÜR YARDIMCILARININ İSYANI !
Atama branşım sınıf öğretmeni olup müdür yardımcılığı görevini yapmaktayım. Bulunduğum okul 4+4+4 sistemi nedeniyle iki okula ayrıldı.
ilkokul ve ortaokul olmak üzere iki bağımsız okula ayrıldı ilköğretim okuluyken görev yapan 5 idarecinin 5'i de sınıf öğretmeni çıkışlı olduğu için şu anda hangilerimizn hangi okulda görev yapacağımız belirsiz.
 
Mevcut yönetmelik sınıfçı idarecilerin ortaokullarda ve liselerde müdür yardımcısı olarak görev yapmalarına imkan tanımıyor. dolayısıyla bulunduğumuz okulda müdürbaş yardımcısı ve bir müdür yardımcısı normu ilkokulda düşüyor.
 
Bizlerden iki idareci bu durumda norm fazlası oluyoruz ve benim bulunduğum ilçede yüzlerce idareci bu durumda mağdur oluyor.acaba MEB bizleri ortaokula müdür yardımcısı olarak atıyacak mı ya da bizleri ortaokula atamak için bir çalışma yaptı mı ya da yapıyor mu.
 
TTKB kararlarıyla da bizlerin bu mağduriyeti giderilebilir. örneğin atama branşı sınıf öğretmeni olan idarecilerin bir çoğunun diplomalarında yan alanı mevcuttur.mesela benim yan alanım sosyal bilgiler. Bizleri bu yan alanımızla ilişkilendirmeleri mümkün değil mi yada derse girme zorunluluğumuzun ortaokullarda kaldırılması gerekiyor.
 
Bunun yanında ortaokullarda aylık karşılığı okutabileceğimiz bir dersle sınıfçıların ilişkilendirilmesiyle bu sorun halledilebilinir. Şuanda sınıfçı idarecilerin ilköğretimlerde maaş karşılığı derse girme zorunluluğu yoktur ve dolayısıyla bizler zaten derse girmiyorduk ve yine hem 1.kademeye hem de 2. kademeye idarecilik yapıyorduk okulların ayrıştırılmasıyla değişen tek şey okulun tabelasıdır.
 
Bunun dışında idarecilik faaliyetleri açısından hiç bir şey değişmemiştir. bunun için bizlerin ortaokullarda idarecilik yapamama gibi bir durum söz konusu değildir. Hal böyleyken sayın MEB yetkililerinin bizleri mağdur etmemeleri ve norm fazlası durumuna düşen idarecileri ortaokullara aktarması gerekiyor böylece türkiye genelinde binlerce müdür ve müdür yardımcısının mağdur olmaları ortadan kaldırılmış oluyor. Yine böyle bir uygulama uygulanan idareci rotasyonu açısından da kolaylık sağlıyacak. Eğer söylediklerimizden hiç biri dikkate alınmayıp bizleri mağdur edeceklerse bu da Sayın milli eğitim bakanımızın takdiridir. fakat buna mahal verecek uygulamalar etik olmaz ve sayın bakanımızın buna izin vereceğini doğrusu düşünmüyorum. ama şu ana kadar bununla ilgili sayın bakanımız ve Meb bürokratlarından bununla ilgili bir bilgide almış değiliz ve bu da bizleri endişelendirmiyor değil.
 
 
Bütün bunlara rağmen eğer bizleri ortaokullara atamıyacaklarsa bunun tatmin edici bir açıklaması gerekiyor. Çünkü şimdiye kadar bu okulların idareciliğini hiç bir eksikliğe mahal vermeden yapıyorduk bundan sonra neden yapmıyalım yada yapmamamız için bir neden var mıdır. inşallah sayın MEB bakanımız yönetmelikte veya talim terbiye kurulu kararlarında bir değişiklik yaparak bizlerin bu mmağduriyeti önlenmiş olur. veya yeni bir karar alarak bu dönüştürülen ortaokullara bir defaya mahsus olarak bizleri ortaokullara atar diye düşünüyorum inşallah düşündüklerimde yanılmam
 
Bu konuya sendikalarımızın da acilen eğilmeleri gerektiğini düşünüyorum çünkü sendikalardan şimdiye kadar gür bir ses çıkmış değil acaba sendikaların ve Meb Yetkililerinin bu konu dikkatlerinden mi kaçmış yoksa bilerek mi bu konu dile getirilmedi ve getirilmiyor.memurlar.biz Hamza Ekinci'nin haberi.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER