SINAVI EĞİTİM-BİR-SEN YAPSA BİLE BÖYLE OLMAZDI!

Okul müdürlüğü atamaları için yapılan mülakatlarda yandaş sendika yüzde 98 başarıya ulaştı.

SINAVI EĞİTİM-BİR-SEN YAPSA BİLE BÖYLE OLMAZDI!
Türkiye genelinde boşta olan okul müdürlüğü kadroları için mülakatlar yapıldı. Atamalar önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Ancak müdürlük mülakatlarını geçen adayların yüzde 98'inin hükümete yakınlığıyla bilinen yandaş sendika Eğitim Bir Sen üyesi olması eğitimcilerin tepkisini çekti.

REKOR KIRDILAR!

Eğitim Bir Sen'in en başarılı (!) olduğu illerin zirvesinde İstanbul geliyor. İstanbul'da yapılan müdürlük mülakatlarında 91 ve üzeri puan alan aday sayısı 214 oldu. Bu isimlerden 202'si Eğitim Bir Sen üyesi. Türk Eğitim Sen'den 2, Eğitim Sen'den 2, sendikasız isimlerden ise sadece 8 kişi mülakatı geçebildi. Eğitimciler, sonuçlara "Eğitim Bir Sen rekor kırdı" diyerek tepki gösterdi.

SINAVI EĞİTİM-BİR-SEN YAPSA BİLE BÖYLE OLMAZDI!

Son yıllarda makam ve mevkilere atamada liyakat yerine yandaş olmanın öne çıktığını belirten bir okul müdürü, "Müdürlük mülakatlarını Eğitim Bir Sen bile yapsa, bu kadar başarının gelmesi zordu. Takdir haklarının tamamını yandaş sendikadan yana kullanan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'ye Eğitim Bir Sen üstün hizmet madalyası vermeli" diyor. Bir başka okul müdürü ise "Bu sonuçlar gösterdi ki yandaş sendikadan olmayan kimse artık müdür olamaz" değerlendirmesi yapıyor.

MeydanGazetesi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
adem
adem - 8 yıl Önce

adamlar çok çok çalışkan...öğretmenlik yapamayanlar, zaten müdür oluyor...

SIRADAKİ HABER