SBS'DE EN BAŞARLI İL HANGİSİ OLDU ?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçlarına göre başarı sıralamasında özel okullar açık ara öne geçti.

SBS'DE EN BAŞARLI İL HANGİSİ OLDU ?
 SBS birincisi Antalya TED Koleji’nden Nezihe İrem Menzi olurken, ikinciliği 500 tam puanla 18 kişi aldı. Bunun 15’i özel okul öğrencisi iken, ancak 3’ünün devlet okulunda okuduğu belirlendi. SBS’nin üçüncüsü ise Ankara Çankaya’dan oldu.
MEB, 8. Sınıflar SBSsonuçlarını bu sabah açıkladı. Buna göre 2012 yılı 8. sınıflar seviye belirleme sınavına 1 milyon 98 bin 285 kişi başvururken, 1 milyon 75 bin 533 kişi sınava girdi. 22 bin 735 kişi çeşitli sebeplerle sınava katılmadı. 17 kişinin sınavı iptal edildi.
 
-2012 YILI SBS’DE TÜM SORULARI 677 ÖĞRENCİ DOĞRU YAPTI-
 
2012 yılı sayısal verileri değerlendirildiğinde SBSsınavına giren 8. sınıf öğrencilerinden 1 milyon 42 bin 148’i 196 ve üzeri puan alarak tercih yapma hakkı kazandı. 2012 SBS’de tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 677 kişi, sınavdan 500 tam puan alan öğrenci sayısı ise 449 düzeyinde gerçekleşti. 3 yıl boyunca SBS’de tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 21, 500 tam sınav puanı alan öğrenci sayısı 18 oldu.
 
-BİRİNCİ MERSİN’DEN-
 
Milli Eğitim Bakanlığı 2012 yılı Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na göre dereceye giren öğrencileri açıkladı. 2012 ortaöğretim yerleştirme puanına göre SBS’de birinci olan öğrenci sayısı 1, ikinci olan öğrenci sayısı 18, üçüncü olan öğrenci sayısı 1 oldu. Buna göre Mersin Erdemli’den, TED Mersin Özel İlköğretim Okulu’nda okuyan Nezihe Ezgi Menzi 507.424 puan ile birinci oldu.Menzi Uluslararası Satranç Yarışmasında ikinci olduğundan ek puan aldı. SBS ikinciliğini 18 kişi paylaştı. 500.000 tam puan alan bu öğrencilerin isimleri, yaşadığı yer ve okulları şöyle:
“-Rozerin Akkuş, İstanbul Avcılar, Özel Ataşehir Doğa İlköğretim Okulu öğrencisi,
-Yiğit Atay, İzmir Çiğli,  Özel Çakabey İlköğretim Okulu öğrencisi
-Ahmet Atıl Aygün, Sakarya Serdivan, Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel İlköğretim Okulu
-İçten Bozkurt, Antamya Manavgat, Özel Manavgat Bahçeşehir İlköğretim Okulu
-Kartal Kaan Bozdagan, Adana Seyhan, Özel Burç Çukurova İlköğretim Okulu
-Tolga Ferdi Çalışır, İstanbul Beşiktaş, Özel Şişli Terakki İlköğretim Okulu
-Muhammed Yusuf Efe, Mersin Yenişehir, Piri Reis İlköğretim Okulu
-Deniz Enfiyeci, İstanbul Sarıyer, İstek Özel Kemal Atatürk İlköğretim Okulu
-Hasan Karakelle, Isparta Merkez, Halıkent İlköğretim Okulu
-Dolunay Kocabağ, İstanbul Üsküdar, Özel Bilfen Koşuyolu İlköğretim Okulu
-Ali Umut Kılıç, İstanbul Bağcılar, Özel Güneşli Okyanus İlköğretim Okulu
-Rabia Maşaoğlu, Ankara Çubuk, Özel Yükselen İlköğretim Okulu
-Mehmet Ali Özdemir, İstanbul Üsküdar, Özel Çamlıcı Coşkun İlköğretim Okulu
-Merve Özkılıç, İstanbul Ümraniye, Özel Atakent Doğa İlköğretim Okulu
-Berke Saat, İzmir Bornava, Özel Bornova İlköğretim Okulu
-İbrahim Emre Sağlam, İstanbul Ataşehir, Özel Ataşehir Doğa İlköğretim Okulu
-Hakan Taş, İstanbul Bağcılar, Yıldıztepe İlköğretim Okulu
-Cem Ünüvar, Çanakkale Merkez, Çanakkale Özel İlköğretim Okulu”
 
-3. ANKARA ÇANKAYA’DAN-
 
8 sınıflar SBS sınavında 3. Ankara Çankaya’dan İrem Akçal oldu. Ankara Çankaya Rauf Orbay İlköğretim Okulu öğrencisi Akçal, Sınavdan 499.995 puan aldı. Kayseri Talastan, Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu’nda okuyan Mert Gökduman 499.914 puanla dördüncü, Gaziantep’ten Özel Gaziantep Koleji Vakfı İlköğretim Okulu’nda okuyan Buşra Abdulkadiroğlu 499.654 puanla beşinci sıraya yerleşti.
 
-ÖZEL OKULLAR AÇIK ARA ÖNDE-
 
Birincinin özel okuldan çıktığı 8. sınıflar SBS sınavında, ikinci sıraya yerleşen 18 öğrenciden 15’i de özel okul öğrencisi. SBS üçüncüsü Ankara Çankaya’dan Akçal da devlet okulu öğrencisi.
 
-SBS’DE EN BAŞARILI İL İSTANBUL-
 
En başarılı öğrencilerin yer aldığı iller sıralamasında ilk 3’e giren 20 öğrenciden 9’unu İstanbul çıkardı. İstanbul’u, 2’şer öğrenciyi sıralamaya sokan Mersin, Ankara ve İzmir izledi.
 
-ÖĞRENCİLERE AYRICA SINAV SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK-
 
MEB tarafından yapılan açıklamada, sisteme yönelik uyarılara da yer verildi. Buna göre Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na (OYP) göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olacak. Okul müdürlerinin, velilerin ve öğrencilere rehberlik eden diğer yetkililer, http://oges.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanan tercih ve yerleştirme e-kılavuzunu dikkatlice okumaları gerekecek. Özellikle, Tercih Listesi’nin bir kez düzenlenecek. Daha sonra ikinci bir tercih veya düzeltme işlemi yapılmayacak. Tüm yerleştirme işlemleri bu tercihe göre yapılacak.
 
-YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR-
 
-OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek.
-Yerleştirme işlemleri için tercihler 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak.
-Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek.
-Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e¬okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacaklar.
-Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.
-Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.
-Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacak.
- Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler "2012 Ortaöğretime Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"nun II. bölümünde açıklanmaktadır. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekecek.
-Tercih başvurusu sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr ve https://e¬okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılacak.
-Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilir. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecek.
 
-BAZI ÖĞRENCİLER HEM YEDEK HEM ASİL OLARAK YERLEŞTİRİLECEK-
 
-Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilecek. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilecek.
-Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin "Sınav Sonuç Belgesi"nde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul veya okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacak. Ayrıca veliler https://e¬okul.meb.gov.tr adresindeki "Veli Bilgilendirme Sistemi"nden sürekli olarak bilgilendirilecek. Bu nedenle velilerin belirtilen İnternet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmeyecek.
-YP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilân edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek.
 
-ASİL KAYIT DÖNEMİ-
 
Yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 27–31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27–31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecek.
 
-YEDEK KAYIT DÖNEMİ-
 
Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 3 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek.
Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedecek.
Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. 12 Eylül 2012 saat 17.00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar devam edecek.
Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.
Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybedecek. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
isme gerek yok
isme gerek yok - 12 yıl Önce

Özel okullar başarılı öğrencileri alarak başarılıyız diye bağırıyorlar. Devlet okulunda emek veren çaışan öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz de unutulmamalı

SIRADAKİ HABER