ROTASYON YİNE GÜNDEMDE... KAPSAMI GENİŞLİYOR!!!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki yeni düzenlemeye göre 3 yıl içinde 500 bin öğretmenin yeri değiştirilecek. Rotasyon adı verilen uygulamanın ilk etapta kurumda veya eğitim bölgesinde 10, sonrasında ise 8 ve 6 yılını dolduran öğretmenleri etkileyeceği belirtiliyor.

ROTASYON YİNE GÜNDEMDE... KAPSAMI GENİŞLİYOR!!!
İLK ETAPTA 10 YILLIKLAR
MEB’in hazırladığı ve bu ayın sonuna kadar yürürlüğe konması beklenen yönetmeliğe göre, ilk etapta çalıştığı kurumda veya eğitim bölgesinde (valiliklerin belirlediği il ve ilçe grupları) 10 yılını dolduran öğretmenler rotasyona tabi tutulacak. Uygulama, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başlayacak. 2017-2018 döneminde 8 yılı, 2018-2019’da da 6 yılı dolduran eğitimciler zorunlu tayine tabi kalacak.

KÖKLÜ OKULLARA BAKAN ATAYACAK
Son dönemde öğrenci protestolarının yaşandığı İstanbul Erkek, Galatasaray, Vefa gibi gözde okullarda görev alan öğretmenler de rotasyona uğrayacak. 10 yılını dolduran gönderilecek. Ancak bu okullara tayin talebinde bulunulamayacak. Söz konusu öğretmenlerin ataması doğrudan Milli Eğitim Bakanı tarafından gerçekleştirilecek.

3 YILDA 500 BİN ÖĞRETMEN
Yeni uygulama geçen sene uygulanacağı açıklanan, daha sonra seçimler nedeniyle ertelenen rotasyon planlamasından daha kapsamlı olacak. Yüzbinlerce öğretmenin rotasyondan etkileneceği düşünülüyor. Yönetmelik, rotasyon yetkisini valiliklere devrediyor. Öncelikle 10 yılını dolduran öğretmenler ele alınacak. Bu süre 2 yıl içerisinde kademeli olarak 6 yıla indirilecek. 3 yılda 500 binden fazla öğretmenin zorunlu tayine tabi tutulması bekleniyor. 10 yılını doldurduğu halde ilkokullarda ara sınıf okutan sınıf öğretmenlerinin rotasyonu ise ertelenecek. Bu öğretmenler sınıflarını mezun ettikten sonra gönderilecek.

ROTASYON TERCİHLERİ TEMMUZ'DA
Rotasyona uğrayacak öğretmenlerin tayin tercihleri temmuz ayında alınacak. Öğretmenlere 40 tercih hakkı verilecek. Çalıştıkları illerden tercih yapamayacaklar. Geçen yıl gündeme gelen rotasyon uygulamasında bir öğretmen, çalıştığı il içinde başka okula tayin isteyebiliyordu. Yeni taslağa göre mecburi olarak il dışı tayine tabi tutulacaklar.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
fatih
fatih - 8 yıl Önce

yalanlar havada uçuşuyor

mert demir
mert demir - 8 yıl Önce

öğretmenler zaten öğrencilere tanınan haklardan sınıf geçme yönetmeliğinden ders müfredatının öğrenciye uygun olamayışından sınıftaki disiplin olaylarından rahatsızken bir de yerleştiği şehri bırakıp yeni bir yere zorla tercih yaptırılamaz!

mert yılmaz
mert yılmaz - 8 yıl Önce

öğretmenlerin huzuru zaten kaçmış halde bir de yerle bir edip de sonra başarı beklemeyin!

muzaffer atmaca
muzaffer atmaca - 8 yıl Önce

yeni ev aldım, çocuğum ilkokula gidiyor, eşimin işi tayine engel şimdi kendi düzenimi ev iş ortamını sonra çocuğumun okula adaptasyonunu ve arkadaş çevresini ve de eşimin işini bırakacağını farz etsek, yeni evimi kiraya mı vereceğim, yeniden kiracı mı olacağım? Bu nasıl bir çalışmadır amaç öğretmenleri mutsuz edip iş performanslarını düşürmekse durmayın devam edin diyorum.

SIRADAKİ HABER