ORTAOKULDA GÖREV YAPAN SINIF ÖĞRETMENİ NORMA BAKILMAKSIZIN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİR !

Ortaokullarda Görev Yapan Sınıf Öğretmeni İdareciler norma bakılmaksızın alan değişikliği yapabilir

ORTAOKULDA GÖREV YAPAN SINIF ÖĞRETMENİ NORMA BAKILMAKSIZIN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİR !
İl içi alan değişikliği kılavuzunun ilgili maddeleri şöyle;
1.7 Eğitim kurumu yöneticileri, öğrenimleri itibarıyla geçebilecekleri alanda ders yükü bulunması halinde kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunu tercih etmek suretiyle alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. Bu yöneticilerin görevli oldukları eğitim kurumunda alan değişikliklerinin yapılması halinde yöneticilik görevleri üzerlerinde kalacaktır.
1.8 Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu dışında diğer eğitim kurumlarını tercih eden yöneticilerin, bulundukları eğitim kurumu dışındaki tercihlerinden birine alanları değiştirilerek atanmaları hâlinde yöneticilik görevleri sona erecektir.
Bu duruma göre
1. Ortaokullarda görev yapan sınıf öğretmeni idarecilerden mezuniyet alanı okullarında okutulan ve ders yükü bulunan alanlara 80 sayılı çizelgeye göre kaynak teşkil ediyorsa o alana başvuru yaparak alan değişikliği yaparak yine kendi okulunda yöneticilik görevi devam edecek, başka okulu tercih ederse öğretmen olarak gidecek. isterse zihinsel engelliler öğretmenliğini de tercih edebilir.
2. Ortaokullarda görev yapan (yan alanı olan )sınıf öğretmeni idarecilerden mezuniyet alanı sınıf öğretmenliği olan ve yan alanı bulunan ve bu yan alanda ders yükü bulunan alanlara 80 sayılı çizelgeye göre kaynak teşkil ediyorsa o alana başvuru yaparak alan değişikliği yaparak yine kendi okulunda yöneticilik görevi devam edecek, başka okulu tercih ederse öğretmen olarak gidecek. İsterse zihinsel engelliler öğretmenliğini de tercih edebilir.
3. Ortaokullarda görev yapan sınıf öğretmeni. (yan alanı olmayan) idarecilerden farklı bir mezuniyet alanı veya yan alanı bulunmayanlar ise kendi okullarındaki zihinsel engelliler öğretmenliği ders yükünün bulunması halinde bu alana eğer zihinsel engelliler ders yükü yoksa teknoloji ve tasarım alanına alan değişikliği başvurusu yapabilecek ve bu alana geçerek yöneticilik görevine devam edecek... Başka okul tercih ederse öğretmen olarak gidecek
4. Yöneticiler için başvuru ekranındaki branşlarda açık norm esas alınmayacak, ders yükünün bulunması yeterli olacaktır... Ama öğretmenler için sadece açık normu olan okullar ve branşlar açılacaktır...
Ortaokullarda görev yapan sınıf öğretmeni kökenli idareci arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun...
 
Saygılarımla
 
Recep AKDEMİR
Eğitim Yöneticisi
 


Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan kara
hasan kara - 12 yıl Önce

4. madden yanlış yönetici olan birine sor

hasan kara
hasan kara - 12 yıl Önce

kontenjan mebde yan alan normu yoksa nasıl ister ? 4. maddeyi gözden geçir. Okulu hem ilkokul hemde ortaokul olan sınıf öğretmeni müdür okulunda yan alanı normu yoksa nasıl kendi okulunu isteyebilecek?

esra gül
esra gül - 11 yıl Önce

Dönüşümü yapılan ve ortaokul olmasına karar verilen, iki kurum kodu bulunan okulların sınıf öğretmeni idarecileri için yeniden alan değişikliği hakkı verilmelidir.Çünkü illerde farklı uygulamalar yapılarak iki kurum kodu olan okulların ilkokulla ilişkilendirilen idarecilerine yan alanları olmasına rağmen,kendi kurumları açık gösterilmemiş (ya öğretmenlik yada idarecilik denilmesinden dolayı) alan değişikliği yapamamışlardır. Orta okulla ilişkilendirilen idareciler koşulsuz olarak alan değişikliği yapmışlardır.Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır,idarecilere mem lerin yorumuna bırakılmadan alan değişikliği hakkının verilmesini istiyoruz.

SIRADAKİ HABER