OKULLARDA DERS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK ?

Kırklareli Milletvekili Av. Turgut DİBEK Okulların başlama saati TBMM’ye taşındı. Dibek soru önergesi veridi.

OKULLARDA DERS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK  ?

Dibek Meclise verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’in yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yaptığını açıklamıştır. Açıklamaya göre, ilkokullarda haftalık 30 saat, 5 ve 6. sınıflarda 36 saat, 7 ve 8. sınıflarda ise 37 saat ders verilmesi planlanmaktadır. Buna göre  7, 8. sınıf öğrencileri haftanın üç gününde 7, iki gününde ise 8 saat ders görecektir. 5. ve 6. sınıflar ise haftanın dört gününde 7, bir gününde ise 8 saat ders işleyecektir. İkili öğretim yapılan okullarda derslerin sabah, 05.40’ta başlayacağı sonucu çıkmaktadır. Bu durum ikili öğretim yapılan sınıflarda en az 14 en fazla 16 saat ders yapılacağı anlamına gelmektedir.
 
Her dersin 40 dakika olduğu ve iki ders arasında en az 10 dk. teneffüs süresi olduğu, beslenme teneffüsünün 20 dakikadan az olamayacağı, sabahçı grubun okulu boşaltması öğlenci grubun girmesi için 20 dk. süre gerektiği de dikkate aldığında birinci dersin güneş doğmadan 5.40’ta başlaması gerekmektedir. Öğlenciler ise 19.20’ye, yani güneş battıktan sonraya, kadar ders görmek zorunda olacaklardır.
 
      
Buna göre,
1-   Ülkemizde kaç okulda ikili eğitim yapılacaktır?
2-   Yeni düzenleme ile ders saatleri artacağı göz önüne alındığında ikili eğitim verecek okullarda bu düzenleme nasıl uygulanacaktır?
3-   Yeni düzenleme, basit bir hesapla ikili eğitim veren okuldaki öğrencinin sabah 05.40’ta derse başlayacağı, öğlenci bir öğrencilin 19.20’de dersini bitireceği anlamına gelmeyecek midir?
4-   Güneş doğmadan derse başlayan sabahçıların 05.40’taki derse yetişmek için 04.40’ta kalkacakları düşünüldüğünde öğrenciler için bu uygulama doğru mudur?
5-   Yeni düzenleme yapılmadan önce ikili eğitim verecek okullar düşünülmemiş midir?
6-   Öğrencilerin güneş doğmadan çok önce uyanmak zorunda olmaları ile ilgili psikolog ve pedagoglardan görüş alınmış mıdır?
7-   Bakan, değişikliğe rağmen öğrencilerin eski saatinde okula başlanacağını ifade etmiştir. Ders saati arttığına göre bu nasıl mümkün olacaktır?

 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neclanur Tunçay
Neclanur Tunçay - 12 yıl Önce

Daha öğrenciler uykudan uyanmadan ders mi işleyecekler sanki . böyle eğitim sistemi mi olur ? biz sabahçıyken bile ilk dersi uyuklayark geçiriyoduk 2. derse kendimizi zor hazırlıyoduk .. kimse adam gibi ders dinleyemiyorken güneş doğmadan mı gelcez . bi kere siz bizim okumamızı istemiyosunuz bu açıklamadan ben bunu anlıyorum ve bi çok arkadaşım da dahil bunlara...!!! sizin keyfinize göre biz derslerden geri kalamayız...

Hilal Kaya
Hilal Kaya - 12 yıl Önce

Ben 8.sınıfa geçtim ve en önemli yıllardan biri SBS 'ye gireceğim uykusuz ders nasıl anlayabiliriz... Ben ve arkadaşlarım 2 ders'te bile tam uyanamıyoruz 5.40'tamı uyanacaz çok biliyorsanız siz okuyun 5.40'ta siz nasıl bir ülke yöneticisiniz Ülkeyi kalkındırmak için bizlerim dersleri iyi anlayaıp başarıp iyi meslekler ednip ülkeyi kalkındırmamız gerekirken ülkeyi daha çok aşağıya çekeceğiz.Dikkat çekmek için mi yapıyorsunuz anlamadım ama siz bu görevi yapamıyorsanız yapan birine devredin.

GÜLER ALMILA GÜLLÜ
GÜLER ALMILA GÜLLÜ - 12 yıl Önce

BU NASIL EĞİTİM SİSTEMİ BEN BU YIL 8. SINIFA GEÇTİM OKULUM TAM GÜNDÜ AMA SABAHÇI OLACAK BEN ONA ÜZÜLÜRKEN BİR DE 05.40 DİYORLAR. BİZ ROBOT DEĞİLİZ İNSAN VÜCUDU 07.00 DA İŞLER HALE GELİYOR. BÖYLE EĞİTİM SİSTEMİNDE GÜNÜMÜZDEKİ GİBİLER BİLE YETİŞEMEZ...

AYBALA GÜLLÜ
AYBALA GÜLLÜ - 12 yıl Önce

Evet,ben de bu sene sekizinci sınıfım ve dolayısıyla endişelerim vardı.Sevgili ülkemizin sevgili düşünmeden iş yapan düşünürleri sizlere sesleniyorum:EĞİTİM DENEN ŞEY ÖNEMLİDİR OYUNCAK DEĞİLDİR VE BİZLER ÜLKEMİZİ YARINLARDA YÜCELTECEK KORUYACAK ÇOCUKLAR OLARAK ŞUNU SÖYLÜYORUZ LÜTFEN BU KARMAŞAYA BİR SON VERİN BAZEN HATASINI ANLAMAK DA ERDEMDİR KORMADAN GERİ ADIM ATIN!!!

serdar solak
serdar solak - 12 yıl Önce

benim icin iyi ben saat 3:00 uyanıyorum kalkıp yemek yemerim okul kıyafeti giyerim cantanım hazırlarımmve saat 05:40da okula gidelim

SELMA BİHTER TELLİ
SELMA BİHTER TELLİ - 12 yıl Önce

RESMEN ÖĞRENCİLERLE DALGA GEÇİYORLAR PES YANİ BEN 6.SNIFA GEÇTİM SABAH SAAT 04.00 DA UYANAMAM. ÇOCUKLARA TAMAMAMEN EZİYET BU BAŞKA BİŞEY DEĞİL

Geylani Anuk
Geylani Anuk - 12 yıl Önce

ben bu sene 8e geçtim sbs var uykumu iyi almalıyım 5.40ta nasıl uyanayım dalga mı geçiyolar bi de +7 saat hangi dersleri göreceğiz seçmeli mi olacak yoksa genel derslerin ders saatleri mi artacak bunları öğrencilere de sormaları lazım sonuçta kendiler 5.40 uyanmıyolar

ışıl yurtseven
ışıl yurtseven - 12 yıl Önce

allah aşkına bu gerçek olmasın sabahın köründe nasıl kalkalım hiç mi uyumayacağız !!


SIRADAKİ HABER