OKULARI DÖNÜŞEN YÖNETİCİLER DERTLİ SORUNLARI DAĞ GİBİ !

OKULARI DÖNÜŞEN YÖNETİCİLER DERTLİ  SORUNLARI DAĞ GİBİ !
Malumunuz olduğu üzere, 6287 sayılı Kanun kapsamında Türkiye genelinde tüm okul/kurumlar yeniden yapılandırılmıştır. Bu yapılandırma kapsamında bazı okullar imkânlar ölçüsünde ikili eğitim yapmak zorunda kalırken, bazı okullar da müstakil (bağımsız) olmuştur. Buraya kadar yasal süreç normal olarak işlemiştir. Ama sıkıntılar işte bundan sonra başlayacaktır. Size sormak istediğim, yeniden yapılandırmanın yapıldığı günden bu güne kadar tüm kamuoyunu takip edemesem de Türkiye’nin önde gelen eğitim sitelerini takip ettiğim kadarıyla aşağıda belirteceğim soruna maalesef hiç kimse değinmemiştir veya ağlamayana emzik yok misali sesimizin çıkması mı bekleniyor? Bu sorunu bir örnekle daha anlaşılır hale getirecek olursak: Yukarıda anılan kanun yayınlanmadan ve okullarda yeniden yapılandırma olmadan önce mevcut durumda işleyen bir ilköğretim okulu düşünelim. Bu ilköğretim okulu yeniden yapılandırma sonucunda bina sayısı da uygun olduğu için, binalarından biri (bağımsız) müstakil ilkokul diğeri de (bağımsız) müstakil ortaokul oldu diyelim. Sonuçta iki bağımsız ve müstakil okulla karşı karşıyayız. Tabiî ki Bakanlığın gönderdiği genelgeler ve açıklamalar doğrultusunda iki bina arasına bahçe duvarı çekilecek ve giriş kapıları değişecek. Yine buraya kadar da sorun yok.
 
Soru-1 Peki bu iki müstakil okulun idarecisi kim olacak?
 
Soru -2 Mevcut müdür, müdür yardımcısı her iki okulun da idaresinden sorumlu mu olacak?
 
Soru-3 Diyelim ki sorumlu olacaklar. Bu durumda iki okul için de farklı okul-aile birliği mi kurulacak?
 
4- Farklı öğretmenler kurulu toplantısı mı olacak?
 
5- Yazışmalar her iki kurumdan da farklı farklı mı yapılacak?
 
6- Aynı yazıya iki kurumdan da cevap mı verilecek?
 
7- Gelen ve giden evraklar da farklı olacak o zaman!
 
8- Tky, ogye, rehberlik, adey, sivil savunma, tefbis, tif, e-okul ,dyned, meb k12, mebbis işlemleri,Kbs tutulması ve bulundurulması gereken diğer dosya ve evraklar, araç-gereçler, diğer kurul, komisyon ve kurulacak birlikler, ekipler.........v.s. her iki okul için farklı farklı kendi içinde mi kurulacak, işleyecek? Yani kısacası iki farklı kurum var ortada ve bütün işlemler ayrı ayrı mı yapılacak. Yoksa bu durumda mı kademeli olarak (haftalık ders çizelgesi gibi) düzenlenecek. (Bu durumun kademelisi olmaz inşallah). Zaten evrakların altında ezilen ve asli görevini yapamaz hale gelen biz idareciler olarak, bir de ikinci bir okula bakmamız istenirse ki(bu yukarıda sayılan idari işlemlerin de ikileşmesi demektir ki...) durum öyle görünüyor, o zaman bizden ne kadar yağ çıkar ve çıkan yağın kalitesi ne kadar olur sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
 
Şimdi gelelim ikinci bir hususa. Diyelim ki bize iki okula da bakacaksınız denildi. 657 sayılı devlet memurları kanununun ilgili maddeleri kapsamında hemen şu soruyu da sorayım. Bu durumda hangi okuldaki görevimiz bizim asli görevimizdir, hangi okuldaki ikinci görevimizdir? A ilkokulu asli görevimiz ise B ortaokulunda vekaleten mi çalışıyor olacağız, yoksa görevlendirme ile mi? Bir memur asli görevini icra ederken aynı zamanda görevlendirme veya vekaleten veya veya ikinci görevde nasıl çalışır? Yukarı da anılan kanunda bunun yeri var mıdır?
 
Lütfen sizden detaylı bir açıklama ve bu durumun kamuoyuyla paylaşılarak tartışmaya açılmasını istiyor ve bekliyorum.
 
 
SAYGILARIMLA
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER