ÖĞRTEMEN VE ÖĞRENCİYE MÜJDE ! DERS SAATLERİNE GÜNEŞ AYARI GELİYOR.

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 eğitim sisteminde okutulacak dersleri ve saatlerini açıkladı. Müfredatın güne sımayacağı ortayı çıktı. Bunun üzerine ders saatlerine ayar geliyor.

ÖĞRTEMEN VE ÖĞRENCİYE MÜJDE ! DERS SAATLERİNE GÜNEŞ AYARI GELİYOR.

 
Talim Terbiye Kurulu ders saatlerini 30 dakikaya  düşürmek için çalışma yapıyor
 
Talim Terbiye Kurulu İlkokul ve Ortaokulların ders programlarını yayınladı. Ortaokul kısımlarının 5. ve 6. sınıflarının ders saatlerinin haftalık 6 saat artması, 7 ve 8. sınıfların ders saatlerinin 7 saat artırılması ve yine bunun yanında okullarımızın büyük bir kısmının hem ilkokul hemde ortaokul olarak aynı binada eğitime devam etmesi sebebiyle ikili öğretim yapılacak olması zaman sıkıntısı yaratacak.
 
Bir ders saatinin 40 dakika  olması, beslenme tenefüsünün 20 dakika olma zorunluluğu da göz önüne alınırsa okullarda gece eğitimlerinin yapılması gündeme geldi. Ders program saatlerinin artırılmasında Dünya ülkelerini örnek gösteren Bakanlığın diğer ülkelerde ki ders saatlerinin 30-35 dakika olmasını göz önünde bulundurarak, ülkemizde de ders saatlerini minimum 30, maksimum 35 dakika olarak planlayıp önümüzde ki eğitim yılında uygulamaya sokacağı öne sürülüyor.
 
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
reha aşık
reha aşık - 12 yıl Önce

yeni başlayan +4 sisteminde bu yıl yalnızca 1. ve 5. sınıflarda değişiklik söz konusu olacak. öteki sınıflarda kademeli bir geçiş olacak. oysa yapılan bilgilendirme amaçlı yazılarda 2012-2013 döneminde tüm sınıflarda hep beraber bir geçiş olacakmış gibi gösteriliyor. yanlış anlamalara bir son olsun diyerek bu bilgi notunu yazdım.

ceyda
ceyda - 12 yıl Önce

berbat herseyiyle berbat bir sistem

osman
osman - 12 yıl Önce

Blok dersler yapılmalı,korkmayın çocukların psikosu bozulmaz.Daha sabırlı ve güçlü yetişirler.Avrupa'da böyle.

SIRADAKİ HABER