Öğretmenlerin kavgası okulu ayağa kaldırdı

Esenyurt’daki Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Fırat ile Müdür Yardımcısı Erhan Akçay’ın okulun Başmüdür Yardımcısı Adıgüzel Şarman’ı makamında darp ettiği iddia edildi

Öğretmenlerin kavgası okulu ayağa kaldırdı
Bir haftalık rapor alan Şarman’ın burnunda kırık ve dudağında çatlaklar oluştuğu öğrenildi. Öğrenci ve veliler ise okul önünde toplanarak olayı protesto etti.

İddiaya göre; önceki gün okul müdürü Fırat, Başmüdür yardımcısı Şarman’a, “Siz burada lay lay lom yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Şarman’ın da karşılık vermesiyle tartışma büyüdü. Fırat daha sonra Müdür Yardımcısı Akçay’ı da yanına alarak Şarman’ın makam odasına girdi. Görgü şahitlerinin ifadesine göre; Akçay, Şarman’ın kollarından tutarken Fırat’ın yumruk attı. Şarman olaydan sonra 1 haftalık, Fırat da 3 günlük ‘işgöremez’ raporu aldı. Polis olayı gördüğünü iddia eden bir müdür yardımcısı ve 4 öğretmenin ifadelerini aldı.

‘Mobbing yapıyor’
Olaydan bir gün sonra okulun önünde toplanan öğrenciler, veliler ve Eğitim-Sen üyeleri eylem yaptı, “Anne müdür beni de döver mi?, “Öğretmenim şiddet okulda mı başlar?” yazılı pankartlar açtı. Adını açıklamak istemeyen okulda görevli bir öğretmen de Fırat’ın yaklaşık 4 yıldır personele mobbing uyguladığını, bu nedenle defalarca ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi.




Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kul ahmet
kul ahmet - 13 yıl Önce

telaşa gerek yok ilköğretim müfettişleri oraya gider adil ve tarafsız bir iceleme yapar inanılmaz doğru bir karar çıkar bizde bunu YER(miy)İZ YERİZ . hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER