ÖĞRETMENLERİN İSYANI. EĞİTİMDE MİLYON DOLARLIK YATIRIMI ÇÜRÜTEN İHMAL !

Milyonluk Otomasyon (Robot) Teknolojileri Atölyeleri Öğretmensizlikten çürüyor!

ÖĞRETMENLERİN İSYANI. EĞİTİMDE MİLYON DOLARLIK YATIRIMI ÇÜRÜTEN İHMAL !
 
  
Dünya Otomasyon(Robotik) Teknolojilerinde ilerlerken, Türkiye'de hali hazırda her biri milyon dolarlık yatırımlarla kurulmuş gerekli mezun öğretmen olduğu halde atamalar yapılmadığı için çürüyor.
 
Artık sadece mekanik, sadece elektronik sistem barındıran cihazlar kalmamış, yeni nesil ürünler Elektronik-Mekanik-Yazılım kombinasyonları ile üretilir hale gelmiştir, bu durumda Otomasyon eğitimini kaçınılmaz hale getirmektedir.
 
Bu alanda 130 dan fazla ihtiyaç olduğu halde ve neredeyse norm fazlası öğretmen bulunmadığı halde 2011 ağustos ve 2012 şubat atamalarında Otomasyon alanı unutulmuş ve Milyon dolarlık atölyeler öğretmensiz bırakılmıştır. Öyle ki şu an 10 Otomasyon öğretmeni ihtiyacı olduğu halde hiç öğretmeni olmayan milyon dolarlık okullar bulunmaktadır. Bu yatırımlar israf değil midir? Alan öğretmeni yokken o imkanları öğrencilere, gençliğe kim aktaracak.
 
Dünya'daki gelişmeleri takip ettiğimizde, insansı robot yapan, insansız hava araçları üretildi haberleri ile karşılaşmaktayız. Peki soruyoruz, Ülke olarak, sanayi olarak bizim Robot teknolojilerindeki gelişmeleri yeni nesile bir an önce aktarmamız ve bu teknolojilerin takipçisi olmamız gerekmiyor mu?
 
Otomasyon (Elektrik-Elektronik-Mekanik-Yazılım) sistemlerinin birlikte kullanıldığı ve artık hayatımızın her aşamasında yer alan bir teknoloji. Okulların her birine 4-5 milyon dolarlık yatırımla otomasyon atölyeleri kuruyoruz ama bu yatırımları öğrencilere aktaracak öğretmenleri atamıyor. Bunun neresinde mantık?
 
Üstelik yeni açılan hemen hemen her mesleki lisede bu alan açılmakta ve öğretmen açığı her geçen gün artmaktadır, yani okumaya devam eden öğretmen adayları açısından da ileriye dönük bir norm ihtiyacı sorunu olmayacaktır. Durum böyleyken niçin robotik alanında yetişmiş öğretmenlerin o atölye imkanlarını öğrencilerine sunmasına imkan verilmemektedir?
 
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri öğretmenleri olarak geçmiş atamalarda yapılan hataların tekrarlanmamasını ve bizlere yaşatılan bu mağduriyetin son bulmasını istiyoruz. 40'tan fazla okulun her birine milyon dolar harcayarak açtığımız alanın ihtiyacı olan öğretmen 130-135 civarında,  bu kadar yatırım yapılmışken bu sayıda öğretmeni atamak çok zor olmasa gerek!
 
Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Milli Eğitim yetkililerine sesleniyoruz, ülkemiz üreterek gelişecek. Üretmek ve teknoloji satın alan bir devlet değil teknoloji satan bir devlet olmak için yeni nesil teknolojilere önem vermemiz gerekiyor. Robotik alanında yetiştirilmiş öğretmenler olarak 2012 Ağustos atamasında Otomasyon (Robotik) teknolojilerine en azından 100 kadro ayrılmasını istiyoruz.  Saygılarımızla...
 
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Öğretmenleri 
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER