ÖĞRETMENLERİN HAYATI BİR GÜNDE DEĞİŞTİ. ŞİMDİ PİŞMANLAR !

Milli Eğitim Bakanlığı ’nın, ‘ 4+4+4 ’ eğitim sisteminin norm kadro fazlası konumuna düşürdüğü 30 bine yakın sınıf öğretmeni, ‘branş değişikliği’ yoluyla eritme ‘çözümü’ sorunlara yol açtı.

ÖĞRETMENLERİN HAYATI BİR GÜNDE DEĞİŞTİ. ŞİMDİ PİŞMANLAR !
 10-15 yıllık sınıf öğretmenleri branşlarını değiştirdi ancak ‘pişman’ olan çok sayıda öğretmen tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek istiyor.
Bakanlık öğrenimleri sırasında belirli bir dersi diğer derslere göre ‘görece’ daha fazla saat alan ve bu dersi diplomalarına ‘yan alan’ olarak yazılan öğretmenlere, sahip oldukları ‘yan alan’a geçiş hakkı tanımıştı. Norm fazlası durumundaki sınıf öğretmenleri ve ilerleyen yıllarda okullarında ‘4+4+4’ sistemi nedeniyle norm fazlası olacağını düşünen birçok sınıf öğretmeni bu ‘fırsattan’ yararlanmak istedi. 

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayşe
ayşe - 12 yıl Önce

ben de aynı durumdayım.alan değiştirdim pişmanım.yazıklar olsun böyle eğitim sistemine yazıklar olsun bizi bu hallere düşürüp de sonradan umursamayanlara.sayın bakanım bu dünyanın üstü varsa altı da var.bu çığlıklara nasıl duyarsız kalabiliyorsunuz.tamam. biz istedik hata yaptık.siz bu kılavuzları yayınlarken hiç mi hata yapmadınız.son gün değişiklikleri ile kılavuza ek maddeler koymadınız mı.demek ki insanoğlu hata yapabiliyor.

eğitimci
eğitimci - 12 yıl Önce

lütfen türkçeye geçtim ama yapamıyorum. kendi çocuğumun dersine sınıfçı türkçe öğretmeni girdi diye sınıfını değiştirdim.15 yıl sonra 1 günde yeni bir meslek.olmuyor olmayacak lütfen ardımcı olun iptal edilsin

GOKMEN
GOKMEN - 12 yıl Önce

Isıtıp ısıtıp şu haberi ne diye verirsiniz anlamam doğrusu.Alan değişikliği bilincine erişememiş sözüm ona öğretmen varsın pişman olsun,hatta istifa etsin insan bu kadar da bilinçsiz olur mu? Branşa çoğu rahatlık,atama ve merkeze gelme amacıyla geçti birde ek dersten olunca işler değişti.MEB.hep geriye götürülmek isteniyor ileri adım at,sonra ben beğenmedim geri...kaç kişi bu hamleden etkilenir bi düşünün bu arada ben branş değiştirmedim)

öğretmen
öğretmen - 12 yıl Önce

alan değişikliği süre olarak çok kısa tutuldu ve son anda çok büyük değişiklikler eklendi.çoğu kişi acele davrandı çoğu da başvuramadı.bu yüzden pişman olanlar alanlarına geri dönebilmeli ve başvuramayanlar için alan değişikliği bir daha yapılmalıdır.

ali yucel
ali yucel - 12 yıl Önce

eğitimini aldık verdiğimiz kararların sorumluluğunu taşıyacak yeterlilikteyiz bizce bu haberler kamuoyu oluşturmak için bunu kabul edemeyenlerin çıkardığı söylenti çok mutluyuz sorun da yaşamıyoruz.yeterli olup olmadığını bilmiyorsa zaten öğretmenlik yapamaz.

bahri
bahri - 12 yıl Önce

Uğraşmayın bu kadar bu değişiklikle kuyruk acısı olanlar mı var diye düşünmeye başlayacağız...

çeken biliyor
çeken biliyor - 12 yıl Önce

topluca yapılan hatalar var, bu bariz, biz pişmanız, geri dönüş için yardım istiyoruz mebden, zaten ceremesini de biz çekiyoruz, belki de ondan umursamıyorlar, bizim çektiklerimizi çekseler bir dakika düşünmeden bir hak tanırlar.

yaşar
yaşar - 12 yıl Önce

neden bu anlamsız tartışmaları gündemde tutmaya çalışıyorsunuz? Size de dokunan bir tarafı mı var.alan öğretmenleri çok mu başarılı idi bugüne kadar 0 çeken 40 binler alan değiştirenlerin başarısı mı idi.geçin bunları hamededik deyin daha dürüst davranmış olursunuz


SIRADAKİ HABER