ÖĞRETMENLER SÖMÜRÜLÜYOR !

Öğretmenler sömürülüyor

ÖĞRETMENLER SÖMÜRÜLÜYOR !

Dershanelerde ve özeleğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşlarına ‘taban ücret’ uygulaması getirerekmaaşları yükseltmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) projesinin dahafazla geciktirilmeden biran önce hayata geçirilmesini istediklerini söyleyenDemokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Dershanelerdeve özel eğitim kurumlarında yaklaşık 120 bin öğretmenimiz görev yapıyor.Özellikle dershanelerde öğretmenlerimiz sigortasız, güvencesiz, zor vesıkıntılı şartlarda ve asgari ücretle çalıştırılıyor. Özel sektörde öğretmenmaaşları arasında büyük uçurumlar var. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığı’nın öğretmen maaşlarına ‘taban’ getirmesi projesini destekliyor veçok olumlu buluyoruz” dedi.

 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İHLAL EDİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullarla ilgili yasalmevzuatına göre özel okul öğretmenlerine devlet okullarındaki öğretmenlerdendüşük ücret verilemeyeceğini söyleyen Gürkan Avcı, “Fakat birçok öğretmenimizözel okullarda, özel eğitim kurumlarında ve dershanelerde asgari ücretleçalıştırılıyor. Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ı 'özel okullara teşvik'paketinde öğretmen arkadaşlarımızın ücretleri ve sendika hakkı konusunda dadüzenleme yapmasını bekliyoruz” dedi.

 DERSHANE ÖĞRETMENLERİNE DE SENDİKA HAKKI VERİLMELİDİR

Sayıları 400 binlere ulaşan atanamayan öğretmenlerin zorunlutercihi haline gelen dershane ve özel eğitim kurumlarının kahir ekseriyetininöğretmenlerin emeklerini sömürdüğünü söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Tecrübesizlikbahanesiyle yıllarca asgari ücretle ‘stajyerlik’ yapmaya mecbur bırakılan gençöğretmenler, haftanın her günü 12-14 saat dershanelerde derse girmekte, boşzamanlarında ise soğuk, dar ve karanlık etüt odalarında öğrencilerle testçözmektedir. Hastalanma ve rapor alma hakkı dahi olmayan öğretmenlerin tatilyapma hakkı da olmadığı gibi çoğu sigortasız olarak çalışmaktadır. Çoğunun işgüvencesi dahi bulunmamaktadır, her an sözleşmesi fesh edilebilir. Sendikasıyoktur. 11 ay çalışır fakat 10 ay maaş alır. Testlere, sınavlara, dergilere,hatta bazen gazetelere soru da hazırlattırılan dershane ve özel eğitimkurumları öğretmenlerinin sömürülmesine DES olarak müsaade etmeyeceğiz. Eğitim ordusunda üvey evlat muamelesi görülmeyedevam edilen dershane ve özel eğitim kurumu öğretmenlerinin başta ücrethususundaki mağduriyetleri olmak üzere, mesleki ve demokratik sorunlarınınçözülmesini istiyoruz. Dershane ve özel eğitim kurumu öğretmenlerine de sendikahakkı verilmelidir” dedi.

ÖĞRETMENLERİN EMEK VEHAYALLERİ SÖMÜRÜLÜYOR

Fatih projesi ve içi doldurulmuş 4+4+4 modeli yanısıra Milli Eğitim Bakanlığı veYÖK tarafından yapılacak birtakımreformlarla öğretmen sömürüsünün ve dershane çarpıklığının sona erebileceğinisöyleyen Gürkan Avcı, “Eğitim sisteminde cesur ve nitelikli reformlar yapanMilli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in dershane ve özel eğitim kurumlarındaçalışan öğretmenlerimizin sorunlarına da el atmasını bekliyoruz. Mevcutuygulama dâhilindeki dershane anlayışının, öğrencilere, eğitime vedershanecilik sektörüne ciddi zararlar verdiğini, devleti vergi kaybınauğrattığını özellikle belirtmek istiyoruz. Sınav tür ve sayılarının artmasıbaşta olmak üzere, çarpık dershane açma yönetmeliği ve fahiş vergiler yüzündenkaçak dershane ve büroların hızla yayılmaya başlamıştır. Öğrencileri kelimenintam anlamıyla test makinesi haline getiren SBS, YGS, LYS, KPSS gibi sınavlar vedershaneler, eğitim sisteminin ana omurgası haline geldi. . İlköğretimdenortaöğretime, ortaöğretimden üniversiteye geçiş sınavlarında süreklideğişlikler yapılarak, öğrencilerin psikolojisi bozuldu. Biz DES olarakdershanelere karşı değiliz fakat ülkemizde dershanelerin okulların önünegeçmesinden rahatsızız” diyerek sözlerine son verdi.



 
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER