ÖĞRETMENLER BUNUN İÇİN İSYAN EDİYOR !

Öğretmenlerin iller arası tayin başvuruları açıldı ve 6 Ağustosta da sona erecek.Ancak tam bir komedi.

ÖĞRETMENLER BUNUN İÇİN İSYAN EDİYOR !

Öğretmenlerin iller arası tayin başvuruları açıldı ve 6 Ağustosta da sona erecek.Ancak tam bir komedi.

 

Açılan İller şunlar:
 
IĞDIR,HAKKARİ,ŞIRNAK,ŞANLIURFA,KASTAMONU,TEKİRDAĞ
 
Milli Eğitim bakanı öğrenciyi ve veliyi merkeze alarak her defasında öğretmeni hırpalayan ve haksızlığa uğratan tutumu il dışı atamalarda da kendini gösterdi.Bakan bilmelidir ki Öğretmen de bir öğrenci babası ve bir veli aynı zamanda .Çocuklarının daha güzel ortamlarda eğitimi için il dışına tayin istemeyi düşünen ama kılavuzun yayınlanması ile hayal kırıklığı yaşayan bir grup öğretmen MEB’e ateş püskürdü.
 
Çocukların SBS Türkiye dereceleri ile mutlu olan bu öğretmenler ;bakanlık bizim çocuklarımızın hakkı olan bu okulları dolaylı olarak yani tayin hakkı vermeyerek başkalarına devretmiştir.Çocuğu Türkiye derecesi yapan ve 16 yıldır doğuda çalışan bir öğretmen;Benim çocuğum 492 puan alarak SBS ‘de Türkiye de ilk üç bin içine girmiştir.Türkiye’nin en güzel okullarından biriyle sözleşme mutabakatına vardık. Ama açılır diye beklediğimiz ve boşluk olduğuna yüzde yüz emin olduğum İstanbul ilini dolu gösteren bakanlık benim çocuğumun alın teri ile kazandığı hakkı gasp etmiştir.hakkımı helal etmiyorum diyerek duygularını dile getirdi.
 
Soruyorum bakan bey’e ;Canla başla çalışıp fedakarca çalışan öğretmenlerimizin durumlarıyla da ilgilenmek bakanın görevleri arasında değimlidir?
 
Toplumun temel taşı olan aile mefhumunu yok eden bu politika ne zamana kadar devam edecek?
 
Eşiyle farklı illerde çalışmak zorunda kalan öğretmen,çocuğunu istediği okulda okutamamanın ızdırabı ile derse giren öğretmen ne kadar verimli olabilir?
 
Şunu unutmayalım; öğretmenlik vicdan işidir.Denetimlerle baskıyla sopayla öğretmeni verimli çalıştıramazsınız. Şayet böyle bir yola devam edilirse, korkarım öğretmenlerde bir küslük ve gücenme duygusu baş gösterir.
 
Bakan,en kısa yolda durumun vehametinin farkına vararak açık yerleri saklamadan başvuru ekranında göstermeli.yoksa bu kadar eğitimci çocuğu mağdur olacak ve binlerce eğitimci aile parçalanacak.
 
 
****
 

il emrini kaldırma yuvamızı dağitma !!!!

 Özür grubu kılavuzu yayınlandı ancak öğretmenlerin bir sürü hakkı ellerinden alınarak. Örneğin; eğitim özrü, örneğin il emri. Bakanımız bulunduğunuz yerde yüksek lisans yapın diyor sanki her ilde enstitü varmış gibi. Ya da doğu görevini bitirince yapın diyor sanki doğu görevimiz bittiği halde, tayin hakkımız olduğu halde bir adım öteye gidebiliyor muşuz gibi. 4+4+4 eğitim sistemi sınıf öğretmenlerini norm fazlası duruma düşürerek yeterince mağdur etmişken dalga geçilir gibi il dışı tayinlerde 81 ilden sadece 7 il açıldı.

O 7 ilde zaten biz çalışıyoruz (Hakkari, Şırnak, Iğdır, Bitlis, Şanlıurfa…) Sayın bakanım.

Bu kılavuzun en büyük eksiği de şudur. İl emrinin kaldırılması. Önceki yıllarda var olan il emri kaldırıldı, neden bu yıl yok, seçim yok diye mi? Hani nerede Anayasadaki EŞİTLİK? Bu yıl evlendim, öğretmen eş seçtim diye mi bu haksızlık? Sorarım. Bakanımız il emri yerine tayininiz çıkmazsa 1 yıl aylıksız izne ayrılın diyor ki 1 yıl sonrası da tayin garanti değil, üstelik bu 1 yıl boyunca tayin için gerekli olan hizmet puanımız da verilmeyecek.

Bakanımız 3 yıl aylıksız olmayı kabul edersen eşinin yanına BELKİ gidebilirsin diyor. Bu devirde ekmek aslanın midesindeyken 3 yıl ne demek çocuk, aile, kariyer, geçim hepsi yalan olacak. Aile kurmak, çalışmak, eş olarak öğretmen seçmek suç mu ?

NEREDE ÇALIŞMA HAKKI, NEREDE AİLE HAKKI, NEREDE EŞİTLİK İLKESİ?

İl emri ne demek? İl emri şudur: Eş durumu sebebiyle tayin isteyen, ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerin istemiş olduğu ile atamasının kesinlikle yapılmasıdır. Tayin isteyen eşin puanının yetmemesi durumunda valilik emrine atanmasıdır. Bu durumda, söz konusu öğretmen o ilin valiliğince uygun görülen okul ve kuruma atanır. Yani eşine, ailesine kavuşur.

Bu soru bir kanalda canlı yayınlanan bir programda sayın bakan Ömer Dinçer’e de soruldu.

İşte fiyasko: BAKAN İL EMRİNİ BİLMİYOR MU, peki bilmiyorsa bilmediği şeyi nasıl kaldırabiliyor? Bu kılavuz sonrasında kendisini bir sürü davanın beklediğini bilmiyor mu?

TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLELER DEĞİL MİDİR? ÖĞRETMEN EŞLERİ AİLEDEN SAYILMAZ MI?

Zararın neresinden dönülürse kardır Bakanım, lütfen İL EMRİNİ GERİ GETİRİNİZ, isteğimiz HAMASET DEĞİL HAKKIMIZ.

****

 

'Sayın Hocam,

7 yıldır Muş Malazgirt'te sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım.Üç yıl olan doğu görevini iki defa bitirdim.Fakat ben görevimi layıkıyla yapmaya çalışırken tayin dönemlerinde her zaman sükut-u hayale uğruyoruz.

Bu dönemde böyle oldu ve koskoca Türkiye de sınıf öğretmenlerine il dışı atamalarda ayrılan kontenjan sadece beş,evet yanlış duymadınız sadece beş.Tabii Hakkari ve Şırnak gibi 7 yıldır çalıştığımız yerleri saymazsak.

Sayın Bakan bize sınıf öğretmenleri norm fazlası olmayacak diye söz verdi,tayinleri her zamankinden daha fazla yapacağız diye söz verdi.Gelinen noktada bakanlık sorularımıza cevap vermeye tenezzül etmezken, biz ise aile olarak 3 gündür şoktayız.
Birileri bizimle dalga geçiyor diye düşünüyoruz.Suçumuz görevimizi yapmak mı? Masum bir çocuğun annesinden ilgi beklediği gibi sevgi beklediği gibi görevini yapan ben ve benim gibi binlerce sınıf öğretmenide sorunlarına çözüm bekliyor.
Sayın Hocam lütfen bize yardım edin sesimizi duyurun. Saygılarımla'
Sınıf Öğretmeni

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
esma
esma - 12 yıl Önce

ben 8 yıldır erzurumdayım.görevimi istekle yerine getiriyorum.Artık aileden çok uzakta olmak onlarla yakın olamamk çok zor geliyor.illaki evlenmek zorunda olmak ,batıya gelmek için,insanın ağırına gidiyor.formalite evlilikler nasıl sağlıklı bir aile düzeni getirir.evlenmenin amacı kaçmaksa o evlilikten ne beklenir.yeter ertık benim gibi öğretmenliği çok sevmiş biri bile görevini bırakmak istiyor.Bakan bizi hiç düşünmüyor musun.Kul hakkı diye bir şey yok mu burda.batıdakiler batıda doğudakiler doğuda.neden rotasyon yok.biz doğunun tapulu malı mıyız.bizim suçumuz doğu hizmetini layıkıyla yapıp sonra gelmeyi istemek mi sayın bakanım.artık psikolojimiz bozuldu.biz nasıl o çoculkara yararlı olacağız.bizim ruh sağlığımız yerinde olmazsa gelecek nesillerin hiç olmayacak.vijdanı da kullandıracak akıl.bizim kızgınlıktan haksızlığa uğradığımızı düşünmekten başka bir düşüncemiz kalmadı.bakanımız bize değer vermezse bizi doğuda terk ederse biz nasıl istekle çalışacağız.öğretmenlik sevgi işidir.biz değerli bulunmazsak nasıl öğrencilerin değerlerini ortaya çıkarabiliriz.doğuda görev yapmaktan gurur duyuyorum;ama bizi burada zorunlu tutmanıza anlam veremiyorum.dışardan bakıldığı gibi değil bakanım hiçbir şey.Doğuda çok zor olaylar atlatan öğretmenlerimiz var.ben umut istiyorum evet doğuda görev yapalım ama ne zaman orada görevimiz biteceğini bilip umutlu olalım.o zaman biz daha güçlü ve çalışkan olabiliriz.Öğretmen umutsuz olursa çocuğa bu dünyada en gerekli olan şeyi umudu kim verecek

SIRADAKİ HABER