ÖĞRETMENLER BEYAZ ÖNLÜK GİYECEK

Öğretmenlerin çeşitli şekillerde kıyafetler giymekte çoğu zaman öğrenci velisi, ziyaretçi, temizlikçi ayrımı yapılamadığı bundan sonra beyaz önlük giymeleri emredildi.

ÖĞRETMENLER BEYAZ ÖNLÜK GİYECEK
Toroslar Kaymakamlığı, Millî Eğitim Bakanlığı İle Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümlerini bir tarafa bırakıp, Kaymakam Kaya ÇITAK imzası ile yayımladığı Kıyafetler Hakkında konulu yazı ile İlk ve Ortaöğretim Kurumlarında öğretmenlerin çeşitli şekillerde kıyafetler giymekte çoğu zaman öğrenci velisi, ziyaretçi, temizlikçi ayrımının yapılamadığına vurgu yaparak, öğretmenlerin okullarda saygınlığını artırmak ve diğer görevlilerden ayırt edilmesini sağlamak, farkındalık yaratmak amacıyla öğretmenlerin okullarda beyaz önlük giymesi; ayrıca okulların giriş kapısındaki güvenlik görevlilerinin siyah, temizlik işlerinde görevli olarak çalışan erkeklerin mavi, kadınların ise pembe önlükle çalışması sağlanması istenmektedir.

kaynak :kamuajansi.com


 

 


Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
GAYE
GAYE - 12 yıl Önce

Hah, biz tam statükodan, tek tip darbe rejimi şekilciliğinden kurtulmaya çalışırken olana bak bir. Aklım duracak,öğretmen beyaz önlük giyecek. Ağzına bir düdük eline de sopa alsın bari ya. Allahım koru bizi.Gaye ne acaba?

jsmn
jsmn - 12 yıl Önce

ben yıllardır giyiyorum şekilcilik olarak adlandırmadım hiç.sırf tebeşir tozu üstüme bulaşmasın diye.

alp_er
alp_er - 12 yıl Önce

kravat takan öğretmenle hizmetliyi ayıramayan zihniyet. sizde cellabiye giyin.

tek-tas
tek-tas - 12 yıl Önce

3 okul 14 sınıf 500 öğrencini dersine giriyorum hangi okulda takacağım önlüğü yaaa

.........
......... - 12 yıl Önce

önlükleri hazırlayıp dağıtsınlar bir zahmet...

EMİNE ÜNAL
EMİNE ÜNAL - 12 yıl Önce

Sayın kaymakam , lafının sözünün nereye gitttiğini tahmin edemeyecek bir halde mi kasıtlı mı bunu yapmış bilemiyorum. Ama her iki durumda da kendisine olan saygım sadece makamı yüzünden olur. Öğretmene kıyafetle saygı kazandıracağını sanan bir anlayış bir ilçe yönetiyor Allah yolunu açık etsin.Öğretmeni veli ve öğrenci gözünde yerlere yeksan eden MEB yetkilileri ve bürrokratlar öğretmenin öğrenci tarafından bıçaklanıp vefat etmesinden sonra bile "Okullardaki sorunlara sevgi ve şefkatle yok edeceğiz" tarzında bir açıklama ile okullardaki öğretmenin despot, kabadayı olduğunu bunun sonucunda öğrencilerin bu hale geldiğini vurgulamış oldu. Öğrenci ve velisine sonsuz hak Alo 147 ben bakanlığıma meil atıyorum cevap veren yok. Amüa beni bir veli şikayet etse en geç iki güne okula müfettişler gelir. Böyle anlayışla öğretmenlerin hizmetli kadar bile değeri olur mu? ARTIK BİRİLERİ ÖĞRETMENLERE GEREKEN YETKİLERİ VERSİN , SORUMLULULYARDAN BIKTIK USANDIK. HER HALÜMARDA ÖĞRETMENİN SUÇLANDIĞI BİR SİSTEMDE KIRGIN TÜSGÜN ÖĞRETMENLER ALLAH RIZASI VE ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN GÖREV YAPIYŞOR. YOKSA BAKANI BAŞBAKANI , VELİSİ ÖĞRENCİSİNİN YERDİĞİ ÖĞRETMENLİK AVUÇ İÇİNDE KOR TUTUMAYA BENZEDİ

SIRADAKİ HABER