ÖĞRETMEN VE VELİLERE ŞOK HABER

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul'da bulunan bir çok okulun 2013-2014 eğitim öğretim yılında kademesiz olarak değişime uğrayarak farklı bölümlerinin kapatılacağı haberlerini ve velilerin duyduğu rahatsızlığı hem Meclis Genel Kurulu'nda hem de verdiği soru önergesinde dile getirdi.

ÖĞRETMEN VE VELİLERE ŞOK HABER
stanbul'un birçok ilçesinde olduğu gibi, Kadıköy ilçesinde de Nurettin Teksan, Mustafa Aykın, Faik Reşit Unat ilköğretim okulları başta olmak üzere pek çok okulun 2013-2014 eğitim öğretimyılında kademesiz olarak değişeceği iddialarının kamuoyuna yansıdığını ifade eden Öğüt, velilerin ise okullarla ilgili değişim kararlarını ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptıkları şahsi başvurularla öğrenebildiğini ifade etti.

Halihazırda tüm velilerin tedirginlik içinde olduğunu, kademesiz değişimin, öğrencileri mağdur duruma düşüreceği gibi, çocukların başka okullara yönlendirilmesiyle özellikle ulaşım ve ikametgâh konularında velilerin maddi zarara uğrayacağını belirten CHP'li Öğüt, önergesinde şu soruları yöneltti.

1) Söz konusu okulların kademesiz olarak dönüştürülmesi halinde ilgili şubelerde eğitimgören öğrencilerin akıbeti ne olacaktır?

3) Söz konusu okulların kademesiz olarak dönüştürülmesi halinde ve bazıöğretmenlerin Avrupa yakasındaki evlerini Anadolu yakasına taşıdığı düşünüldüğünde ilgili bölümlerde eğitimveren öğretmenlerin durumu ne olacaktır?

4) Veliler, mevcut öğrenciler okudukları bölümlerden mezun olana kadar bölümlerinin kapatılmamasını talep etmektedir. Kademesiz değişim öngörülen okullar için ilgili bölümlere yeni öğrenci kaydı alınmaması ancak halihazırdaki öğrencilerin mezun edilmesi gibi bir çözüm düşünülmekte midir?

5) Okulların kademesiz olarak değiştirilecek olması kazanılmış hakların alınması anlamına gelmez mi?

6) Velilerin itirazına rağmen dönüşümde ısrar edilecek midir; bu aynı zamanda sistemin yarattığı sıkıntıların çocuklara fatura edildiği anlamına gelmez mi?

7)İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kademesiz olarak dönüştürülecek okulları hangi kriterlere göre belirlemektedir; ayrıca bu okulların listesinin tek seferde açıklanması düşünülmekte midir?
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER