ÖĞRETMEN TAYİNLERİ NORMA TAKILDI !

Eğitim-Bir-Sen Öğretmenlerin Yer Değiştirme Süreciyle İlgili meb İnsan Kaynakları Genel Müdürüyle Görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Öğretmenlerin yer değiştirme sürecinin neden beklediği ortaya çıktı.

ÖĞRETMEN TAYİNLERİ NORMA TAKILDI !
Eğitim Bir Sen'den yapılan açıklama.
Öğretmenlerin il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değişikliği ile özür durumuna bağlı yer değişikliği sürecinin hemen başlatılması için MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüştük. 

 
Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı,  İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüşerek öğretmenlerin isteğe bağlı il içi il dışı yer değişikliği, özür durumuna bağlı yer değişikliğinin takviminin açıklanmasını istediler. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ; “Önümüzde Ramazan ayı var, sonrası bayram, zaman daralıyor. Eylül ayı girmeden atama takvimleri seri bir şekilde işletilmeli ki dönem başında sıkıntı yaşanmasın. Yer değiştirecek öğretmenler şuan ciddi bir beklenti içindeler birçoğu yer değişikliğinden dolayı tatile dahi çıkamamış durumda. Geçen yapılan toplantıda ilk maddemiz öğretmenlerimizin yarına ilişkin kaygılarının giderilmesi ve belirsizliğin son bulmasıydı. Bunun için yer değiştirme takviminin açıklanmasını ilk madde olarak konulmasını istemiştik. Ancak henüz bir açıklama gelmedi” dedi. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer “SBS sonuçları yakında açıklanacak buna müteakip öğrencilerin tercihleri olacak. Yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin çocukları okul tercihlerinde sıkıntılar yaşayacak. Bakanlık bu konuda hemen bir önlem almalı ve öğretmenlerini de düşünmelidir. Şuan bir kafa karışıklığı var bunun bir an önce giderilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
 
Görüşmede, “652 KHK’dan önce kadroya geçen öğretmenlerin durumu unutulmamalıdır. Bu öğretmenlerimiz sınav puanları ile atandılar. Ancak sözleşmelilikte geçirdikleri sürelerin yer değiştirmede dikkate alınmaması halinde mağdur olacaklar. Bu öğretmenlerin suçu sınav puanları ile KHK çıkmadan 6 ay - bir yıl önce kadroya geçmeleri olamaz. Bu adaletsizlik de mutlaka giderilmelidir “ diyen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı “Yeni eğitim sistemi ile birlikte mutlaka sınıf mevcutlarının düşürülmesini, sınıf öğretmenlerinden branş değiştireceklerin beklentilerinin ise karşılanması gerektiğini” belirtti.  Çakırcı, “Ayrıca Yozgat başta olmak üzere bazı illerimizde aday öğretmenlerimizin temel ve hazırlayıcı eğitimleri, okulların tatil olmasına yakın dönemde yapılmış.  Şimdi ise bu öğretmenlerimize uygulamalı eğitim almadınız denilerek Eylül ayının başında adaylıklarının kaldırılmaması söz konusu olacaktır. Özür durumuna bağlı yer değişikliğinde bu öğretmenlerimizin mağduriyeti söz konusu olabilir. Bu konuyu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ile de görüştük. Bu konuda da çözüm istiyoruz” dedi.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak; Eğitim kurumları öğretmen normlarını belirledikten hemen sonra öğretmenlerin yer değiştirme süreci başlatacaklarını söyledi. Diğer yandan sınıf öğretmenlerinin yeni eğitim sisteminde norm fazlası duruma düşmemeleri için sınıf mevcutlarının makul sayıya düşürülmesi talimatlarının olduğunu ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER