ÖĞRETMEN ATAMASINDA BİR İLK

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 87 alanda 40 bin öğretmen atamasında bir ilki gerçekleştirecek. 23 bin öğretmen adayını, alan sınavına girmiş öğretmenlerden atayacak.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA BİR İLK
Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 yılı için öğretmen atamalarını 9-10 Eylül’de yapacak. 87 alanda yapılacak 40 bin öğretmen ataması ile Bakanlık aynı zamanda bu yılki atamalarda bir ilki de gerçekleştirmiş olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 23 bin öğretmen adayını alan sınavına girmiş öğretmenlerden atayacak.

Star'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Ulusal Öğretmen Stratejisi’nde yer alan çalışmalardan birisi de öğretmen adaylarının kendi branşlarından sorumlu oldukları alan sınavlarıydı.

Bakanlık bu konuda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ortak bir çalışma başlatarak en çok öğretmen alımlarının olduğu branşlarda sınav yaptı. Böylece Bakanlık tarihinde ilk defa öğretmen adaylarını branşlarından aldıkları puanlara göre atamış olacak.

Bin 835 sınıf öğretmen atanacak

Öte yandan 4+4+4 yeni eğitim sistemine geçişle birlikte öğretmenlerin görev süresi 4 yıla indirilmiş, böyle olunca da sınıf öğretmenlerinin norm fazlası öğretmen statüsüne düşeceği ve bundan sonraki atamalarda sınıf öğretmeni alınmayacağı tartışmaları başlamıştı. Ancak durum öyle olmadı.

Eylül’de yapacağı atamalarda Bakanlık toplam bin 835 sınıf öğretmeni atayacağını duyurdu.
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER