MEB'DEN SKANDAL ATAMA !

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KAPATILAN OKULA ÖĞRETMEN ATADI !

MEB'DEN SKANDAL ATAMA !

Dün başlayan 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı büyük sıkıntılarla başladı. Birçok bölgede yeni sistem ile ilgili sıkıntılar gün yüzüne çıkarken Sivas'ta yaşananlar ise görenleri şaşkına çevirdi.

Daha önce Sivas Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından kapatılan Doğanşar ilçesinin en köklü okulu olan Doğanşar İlköğretim Okulu'na MEB tarafından yapılan öğretmen ataması ilçe halkını şaşırttı.

Öğretmen açığının sebebi belli oluyor

MEB, öğretmen açığını gidermek için 10 Eylül günü gerçekleştirdiği 40 bin öğretmen ataması sonucu kapatılan okula başta Türkçe Öğretmeni olmak üzere toplamda 5 öğretmeni atadığı ortaya çıktı. Kapatılan okula Türkçe Öğretmeni, Fen Bilgisi Öğretmeni, İlköğretim Matematik Öğretmeni, Sosyal Bilgiler Öğretmeni, Görsel Sanatlar Öğretmeni olmak üzere toplamda 5 öğretmenin atamasının yapıldığı kaydedildi. İlçe halkı ise kapatılan okula yapılan atamaya şaşırdığını belirterek, daha önce yürütülen taşımalı eğitim sisteminin sıkıntılarına sevineceklerine yeni sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Okul 10 Ağustos'ta kapatılmıştı

Doğanşar ilçesinde eski sisteme göre ilköğretim okulu olarak eğitimin sürdüren Doğanşar İlköğretim Okulu, MEB'in kararıyla 10 Ağustos'ta kapanmıştı.

Kapanan okulun öğrencileri ise ilçenin bir diğer okulu olan Hüseyin Yumuşak İlkokulu ve Hüseyin Yumuşak Ortaokullarına kaydırıldı. Okulun öğretmenleri ise tayin ve görevlendirmelerle başka yerlere gönderildi. Ancak yeni atanan öğretmenlerde önümüzdeki günlerde MEB Sivas İl Müdürlüğü tarafından görevlendirme usulü ile başka okullara gönderileceği belirtildi.

150 öğrenci 15 öğretmeni vardı

3 bin kişilik ilçede faaliyet gösteren Doğanşar İlköğretim Okulu'nun kapanmadan önce 15 öğretmeni ile 150 öğrencisi vardı. 9 dersliğin bulundu ilköğretim okulunun binasının bundan sonra hangi amaçla kullanılacağı ise ilçe sakinleri tarafından merak ediliyor. milli gazete


  MİMİ

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eğitimci
eğitimci - 12 yıl Önce

yazık bu arkadaşlara ne ümitlerle gelmişlerdir.şimdi ne olacak

SIRADAKİ HABER