MEB'DEN 54 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE UYARI !

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) askeri şube telaşı var.

MEB'DEN 54 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE UYARI !
114 aslerlik şubesini Milli Savunma Bakanlığı’ndan devralan MEB, söz konusu binaları hangi amaçla kullanacağını belirleyemedi. Bunun üzerine Bakanlık, 54 il milli eğitim müdürünü uyardı: "Şubeler, derslik açığı için kullanılacak. Lokal, lojman, öğretmenevi olmayacak. Kullanıp amacını belirleyip bize bildirin."
 
114 askerlik şubesinin devri konusundaki protokol, geçen nisanda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer arasında imzalanmıştı. Bakan Yılmaz, nüfusu azalmış ilçelerdeki askerlik şubelerini kapattıklarını, bunların eğitimde kullanılması için MEB’e devredeceklerini belirtmişti. Dinçer de adı geçen şubeleri inceleyeceklerini, ihtiyaca göre değerlendireceklerini söylemişti.
 
Bakanlık uyardı
 
Ancak protokol üzerinden 4 ay geçmesine karşın, MEB devraldığı 114 askerlik şubesini hangi amaçla kullanacağını belirleyemedi. Bakanlık, amacına uygun kullanılmayan askerlik şubesi binalarının Milli Savunma Bakanlığı’na iade edileceğini hatırlatarak, 54 il müdürlüğünü uyardı. MEB, askerlik şubelerinin kullanım amaçlarının bir an önce belirlenerek bakanlığa bilgi verilmesini istedi.Akşam
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vehbi
Vehbi - 12 yıl Önce

Adamların kendine hayırı yokki ! İl MEM'lerde herkesi bir tayin telaşı sarmış, Devletin işine bakan kim. Özellikle de İl Md. Yrd. ve Şube Müdürleri salla başı al maaşı. İşe gelince herkes kaytarır, verin bakalım sınav ücreti, belletmen ücreti, yolluk-yevmiye o zaman görün nasıl 4 elle sarılırlar işlerine.

SIRADAKİ HABER