MEB'DE KRİTİK HAFTA

MEB'İN EN KRİTİK HAFTASI

MEB'DE KRİTİK HAFTA

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları çok önemli gelişmelerle dolu bir döneme giriyor. Sınava dayalı yönetici atamaları için hazırlık yapan illere Ankara'dan ‘bekleyin' talimatı gelmesiyle duyurular geri çekildi. Buradan en geç 10 gün içerisinde yönetici atama yönetmeliğinin değişikliklerle yeniden yayınlanacağı sonucunu çıkarmak mümkündür.

Ayrıca MEB üst düzey yöneticilerinin kısa zaman önce yönetici atamalarının tek bir mevzuatta toplanacağını açıklamalarından hareketle şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve il müdür yardımcılarının da atama ve yer değiştirme usul ve esaslarının aynı yönetmelik içerisinde bulunması muhtemeldir.

Yine yakın zamanda kulislere yansıyan bilgilerden çıkarımda bulunarak şu tespiti yapabiliriz: bu yönetmelikte yöneticilerin atanmasında ‘mülakat' ya da ‘komisyon çalışması' getirilmesi kuvvetli ihtimal olarak karşımızda. Olası bir mülakat getirildiğinde büyük tartışmalar da beraberinde gelecektir. Daha önceki uygulamalara bakıldığında MEB'in mülakat karnesi hiç de parlak değildir. Her ne kadar birçok kurum yönetici atamada mülakat yöntemini kullanır ama yine birçok kurumda mülakat kurumsallaşmıştır. Dış işleri ve iç işleri bakanlıklarında önemli görevlere getirilecek kişiler belirlenirken mülakat kullanılır ancak MEB bunu liyakat esasına göre nasıl yapar doğrusu büyük endişeler vardır.

Eğitim kurumu yöneticileri ve taşra yöneticileri için adil bir yönetmelik çıkarılması umuluyor. Daha önce dağın fare doğurduğu güdük yönetmeliklerin danıştayca iptal edildiği göz önünde bulundurulursa mahkeme kapılarında zaman kaybetmemek adına liyakat esaslı, adil ve objektif kriterlere dayalı bir yönetmelik çıkarılması zaman ve emek israfını önleyecektir.


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER