MEB, YENİ YAPILAN OKULLARA ÖĞRETMEN ATAMAYI UNUTTU

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yeni açılan okul ve kurumlara öğretmen ataması yapılması için Kasım ayına gelmemize rağmen hala bir genelge ile illeri uyarmadı.

MEB, YENİ YAPILAN OKULLARA ÖĞRETMEN ATAMAYI UNUTTU
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yeni açılan okul ve kurumlara öğretmen ataması yapılması için Kasım ayına gelmemize rağmen hala bir genelge ile illeri uyarmadı. 
 
İl müdürlükleri ise bu konuda hiçbir şekilde insiyatif almıyor ve yeni açılan okul ve kurumları görevlendirme ve geçici öğretmenlerle götürmeye çalışıyor. Hatta birçok okulumuzda ücretli öğretmenlerle eğitim öğretim faliyetleri yürütülüyor. 
 
Yeni açılan okul ve kurumlarımıza her yıl Eylül ve Ekim ayı içerisinde il müdürlükleri duyuru yaparak , il içerisinde puan üstünlüğüne göre isteğe bağlı atama gerçekleştirmekteydi. 
 
Bu yıl Eylül ayında öğretmen ataması yapılması ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde görev değişimi esnasına denk gelmesi yüzünden bir boşluk oluştu. 
 
İnsan Kaynakları Öğretmen atama grup başkanlığı yeni açılan okullara öğretmen atama işlemini gerçekleştiremedi. Bu konuda il müdürlükleride insiyatif alamadı ve yeni açılan kurumlara öğretmen ataması yapılması unutuldu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı her yıl Eylül  ve Ekim ayı içerisinde yeni açılan okul ve kurumlara il içerisinde duyuruya çıkarak puan üstünlüğüne göre öğretmen ataması yapmaktaydı .
 
Bu yıl özellikle büyük şehirlerimiz başta olmak üzere birçok ilimizde binlerce norm kadro fazlası öğretmen boşta beklerken , diğer taraftan yeni açılan kurumlara öğretmen atamasının yapılamaması büyük bir hatadır .
 
Yeni açılan kurumlara bazı illerimiz özür grubundan atama ve soruşturma yoluyla duyuruya çıkmadan atama yapmaktadır. 
 
Yeni açılan kurumlara atama yapılabilmesi için öncelikli olarak il içerisinde duyuruya çıkması ve ilk atamanın bu şekilde yapılması hükme bağlanmıştır. 
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün ivedi olarak illere bir yazı göndererek yeni açılan okul ve kurumlara öğretmen ataması yapılması hususunda uyarı yapması gerekiyor. 
 
Örneğin Ankara ilimizde 10'un üzerinde okul eğitime açılmışken , yine bu ilimizde 1500 civarında norm kadro fazlası öğretmen varken , yeni açılan okullarımızda görevlendirme ile öğretmen çalıştırmak büyük bir hatadır. 
 
İl emrinde 1000 üzerinde norm kadro öğretmen fazlası varken ve yeni açılan okullara kadrolu öğretmen ataması yapmak dururken , öğrencilerimizi görevlendirme öğretmenlere emanet etmek hatadır. 
 
Sonuç olarak ; İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen atama birimi yeni açılan okullara öğretmen atamasını unutmuştur. Bu hatanın bedelini öğrencilerimiz ödemektedir. Elinizde norm kadro fazlası öğretmeniniz bulunurken ve diğer taraftan yeni açılan okul ve kurumlarda norm kadro açığınız bulunurken bu atamayı yapmamak hiç bir suretle izah edilemez. 
 
Bakanlık umarız bu uyarımızı dikkate alır ve yeni açılan kurumlara öğretmen ataması için düğmeye basar... 
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER