MEB TAM GÜN EĞİTİME GEÇİLMESİ İÇİN NEDEN ÇALIŞMAYI DAHA BAŞLATMADI ?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EKSİKSİZ TÜM OKULLARDA NORMAL(TAM GÜN) EĞİTİME GEÇİLMESİ İÇİN NEDEN ÇALIŞMAYI DAHA BAŞLATMADI ?

MEB TAM GÜN  EĞİTİME GEÇİLMESİ İÇİN NEDEN ÇALIŞMAYI DAHA BAŞLATMADI ?

Milli eğitim bakanımız ve birçok yetkili tarafından 2012 Yılından beri tüm okullarda sabahçı-öğlenci olayı kaldırılacak en geç 2016 yılında tüm okullar eksiksiz normal eğitime geçecek deniliyordu . 2016 yılının ortalarına gelmemize rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda herhangi bir çalışma başlatmamıştır.

Ülke genelinde 60 bin okulun 10 binden fazlasında sabahçı öğlenci olayı devam etmektedir.  Geri kalan okullarda ise normal eğitim uygulanmaktadır. 2012 den önce okulların yarısından fazlası sabahçı-öğlenci olarak eğitim vermekteydi 2012 den bu yana birçok okul normal eğitime geçmiştir. Daha geçmeyen 10 bin okulun ise önümüzdeki eylül ayında normal eğitime geçmesi beklenmektedir.

Milli Eğitim Bakanımızın sessiz devrim diye nitelendirdiği uygulama biran önce tamamlanmalıdır. Milli eğitim bakanımız normal eğitime bütün okullar eksiksiz geçecek ve bu sayede birçok okul açılacak demişti.

Veliler olarak her gün gece 04:00 da uyanmak zorunda kalıyoruz ve çocuklarımızıda uyandırıyoruz ; çünkü çoğu okulda dersler sabahın altısında başlamaktadır. Gecenin 4 ünde kahvaltı,hazırlık ve yol derken okula çocuklarımızı saat 6 da zar zor yetiştiriyoruz. Gecenin 4 ünde uyanmak zorunda bırakılan bir öğrenciden nasıl verim beklersiniz. Çocuklar için En sağlıklı uyku saatleri gece 22:00 ile sabah 07:00 arasında olan uykudur ama bizler en sağlıklı olan zamanlarda çocuklarımızı uyandırmak zorunda kalıyoruz.

Sadece öğrenciler değil öğretmenler de bu konuda sorun yaşamaktadır. Bakanlığın yıllardır süre gelen bir uygulamadan yüz binlerce öğrenci ve öğretmen olumsuz etkilenmektedir. Öğretmen ve öğrencinin olumsuz etkilendiği bir durumdan eğitim-öğretimde çok olumsuz etkilenmektedir.

Dünya da gelişmiş ve gelişmekte olan hiçbir ülkede örneği olmayan sabahçı ve öğlenci eğitim uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Ve Milli Eğitim Bakanlığının yüz binlerce öğrenci ve öğretmenin en başta sağlığını ve eğitimini olumsuz etkileyen bir uygulamadan vazgeçilmesi için bir an önce çalışma başlatmasını istiyoruz.  Şuan çalışma başlatılsa okullar ağustos ayında hazır olmuş olur ve eylül ayında eğitim öğretime başlanır.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yasin kurt
yasin kurt - 8 yıl Önce

teşekkürler haber yaptığınız için tam gün eğitim istiyoruz

ayşe özgün
ayşe özgün - 8 yıl Önce

ailecek psikolojimiz bozuldu hergün gece 04:30 da uyanıyoruz artık yeter tam gün eğitime geçilsin

salih kuru
salih kuru - 8 yıl Önce

normal eğitime hemen geçilmeli veliler , öğretmenler ve öğrencilerin psikolojisi bozuldu hava aydınlanmadan kalkıyoruz

hilal taşer
hilal taşer - 8 yıl Önce

Sabahçı öğlenci eğitimden vaz geçilmelidir veli olarak çocuğumu okula göndermek istemiyorumtam gün ( normal ) eğitim istiyoruz

SIRADAKİ HABER