MEB, OKUL ÖNCESİ VE BİRİNCİ SINIFLARIN UYUM PROĞRAMINI AÇIKLADI. 5 GÜN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK ?

MEB Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında uygulanacak programı duyurdu.

MEB, OKUL ÖNCESİ VE BİRİNCİ SINIFLARIN UYUM PROĞRAMINI AÇIKLADI. 5 GÜN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK ?
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim GenelMüdürlüğü Uyum Programı konulu yazı yayımlayarak Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında uygulanacak programı duyurdu.
 
            Yayımlanan yazıda, uyum programı, çocukların okul kaygısının giderilmesini, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevebilmesini, okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenebilmesini sağlayarak çocuklarımızın okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri amacıyla uygulandığı belirtilmektedir.
   İlkokula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin okula, arkadaşlarına, öğretmenine, öğretim faaliyetlerine uyumunu kolaylaştırmak, okuma yazma çalışmalarına temel oluşturmak amacıyla hazırlanan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ülke genelinde ilk kez uygulanacak olan 1. sınıf öğretim materyallerinin (Öğretmen Kitabı Uyum ve Hazırlık Çalışmaları, Öğrenci Çalışma Kitabı 1 ve Öğrenci Çalışma Kitabı 2 Kes Kullan) 10 Eylül 2012 tarihinde öğretmen ile öğrencilere ulaştırılmasının planlandığı, söz konusu öğretim materyallerinin içeriği uyum programını da kapsaması nedeniyle birinci sınıf öğrencileri için ayrıca haftalık uyum programı gönderilmeyeceği, 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında okul öncesi öğrencileri için yazı ekinde yer alan örnek uyum programının, birinci sınıf öğrencileri için de öğretim materyallerinin uygulanması ve uyum programı için gerekli tedbirlerin alınması istenmektedir.
 5 GÜNLÜK UYUM PROĞRAMINI GÖRMEK İÇİN HABERİN DEVAMINI TIKLAYIN
 
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER