İŞTE İMAM HATİP ORTAOKULLARININ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ !

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, imam hatip ortaokulu haftalık ders çizelgesini yayınladı.

 İŞTE İMAM HATİP ORTAOKULLARININ  HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ !
 
Ders çizelgesi  önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren beşinci sınıflardan başlayacak ve kademeli olarak uygulanacak.
Talim ve Terbiye Kurulu’nun internet sitesinde yayınlanan çizelgeye göre, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürüve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitim ve spor, teknoloji ve tasarım, rehberlik ve kariyer planlama, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Hz. Muhammed’in Hayatı, temel dini bilgiler zorunlu dersler arasında yer alacak.
Seçmeli dersler ise Dil ve Anlatım (okuma becerileri, yazarlık ve yazma becerileri, yaşayan diller ve lehçeler, iletişim ve sunum becerileri), yabancı dil, fen bilimleri ve matematik (bilim uygulamaları, matematik uygulamaları, çevre ve bilim, bilişim teknolojileri ve yazılım), sanat ve spor ve sosyal bilimler (halk kültürü, medya okuryazarlığı, hukuk ve adalet, düşünme eğitimi) olarak belirlendi.İmam hatip ortaokullarında, 5. sınıftan 8. sınıfa kadar 36 saati zorunlu, 4 saati seçmeli olmak üzere, ders saati haftada 40 saat olacak.
Çizelgenin uygulanması ile ilgili yapılan açıklamada; ortaokullarda okutulan ortak derslerin öğretim programlarının imam hatip ortaokullarında da kullanılacağı belirtildi. Açıklamada, “Seçmeli derslerden birden fazla sınıf düzeyinde alınabilecek derslerin öğretim programları modüler bir yapıda oluşturulacaktır. Öğrenciler bu derslerden herhangi birini, 5-8. sınıf arasında herhangi bir sınıfta ya da sürekli olarak alabileceklerdir. Öğrenci beşinci sınıftan itibaren programda seçmeli olarak yer alan bir dersi ilk kez sekizinci sınıfta alabileceği gibi, bu dersi beşinci sınıftan itibaren sürekli olarak seçebilir ya da herhangi bir sınıf düzeyinde başka bir alandan ders seçebilir.” denildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER