İSTANBUL'DA FORMALI EĞİTİME DEVAM

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni eğitim ve öğretim yılının resmi açılış töreninin yapıldığı Bahçelievler Yayla İlköğretim Okulu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSTANBUL'DA FORMALI EĞİTİME  DEVAM
 
İSTANBUL’DA FORMALI EĞİTİME  DEVAM

Sınıfları gezen ve öğrencilerle ilgilenen Yıldız, " Eğitim ve öğretim yılımızın başından sonuna kazasız geçmesini diliyorum" dedi. Kıyafet konusunda tercihin velilere bırakıldığını hatırlatan Yıldız, " Formaları tercih eden, serbest bırakan okullarımız da olacak. 5 bin 205 okulumuzun ne kadarının forma tercih ettiğini ne kadarının serbest bıraktığını henüz bilmiyoruz. Velilerimizin tercihleri doğrultusunda okullarımız tercih yapıyorlar. Daha çok forma tercih ediliyor gibi gözüküyor"diye konuştu.
 
SBS'DEKİ DEĞİŞİKLİK
SBS ile ilgili değişen sistem hakkında bilgi veren Yıldız, ilköğretim sekizinci sınıf öğrencilerinin belirlenen temel 6 dersten iki dönem yazılı sınav olacağını bu yazılı sınavlardan birinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın göndereceği sorulardan yapılacağını söyledi. Yıldız, " Belirlenen 6 dersten birinci ve ikinci dönem 12 sınav yapılacak. Ağırlıklı ortalama alındıktan sonra bundan sonra gidecekleri okula yerleştirme ona göre yapılacak" dedi. 
 
OKUL SERVİS FİYATLARI
Okul servis fiyatları konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın aldığı kararın henüz kendilerine ulaşmadığını söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "İBB'nin aldığı bir karar var. Henüz okullara ulaşmadı. Henüz uygulanmıyor. Onu daha sonra değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER