İSTANBUL'DA ETÜD BESLENME OKULU KRİZİ BÜYÜYOR !

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, etüd beslenme ilköğretim okullarında uygulanan ve noter kuraları ile öğrenci alan sisteme Bakan talimatı ile dur dedi.

İSTANBUL'DA ETÜD BESLENME OKULU KRİZİ BÜYÜYOR !

 Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasından anlaşılacağı üzere bu uygulamayı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatıyla gerçekleştirdi. Bir anda okul yönetimleri ve veliler şaşkınlığa ve hayal kırıklığına uğradı. Hemen hepsi kura aşamasına gelmiş ve kura ücretlerini de toplamıştı.
İstanbulda 19 okulda uygulanan ve velinin ‘çalışan anne ve baba’ olması kura ve kayıt şartı koşulduğu okullardır etüd beslenme ilköğretim okulları. Devletin ‘Özel Okul’u gibi değerlendirilirler ve kayıt olabilmek için her tür ‘girişim’ yapılır. En etkili ve kurtarıcı yöntemde “kura” ile öğrenci belirlemesinin yapılmasıdır. Bu okulları bu özellikleri ile aşağı yukarı her eğitimci ve veli bilir..
Burada asıl düşündürücü ve can alıcı nokta aynı özelliğe sahip olanGalatasaray İlköğretim okulu. Çünkü kura kayıt ücretinin bile 500 Tl den az olmadığı bu okulun son yazı ve bakan talimatına göre durumunun değişmesi ve adrese dayalı kayıt sistemi ile öğrenci kayıt etmesi gerekiyor.
(Konunun özü ile ilgili değil ama kayıt parası için okul müdürlerine soruşturma açan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, alenen alınan ve basın tarafından da açıklanan kura ücreti ile ilgili nasıl bir davranış ve düşünce içerinde olduğunu da merak ediyoruz. Yasal mıdır? Kura da kazanamayan öğrenci velisinin geri alamadığı ’İade edilemeyen’ bu ücret hangi kapsama dahil olmaktadır. Açıklanırsa yayınlarız..) Neyse bu soru bir tafara dursun konunun özüne gelelim….
Galatasaray ilköğretim okulu “faklı” olduğunu hemen gösterdi ve kendilerine İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ulaştığı halde kura çekilşini yaptı ve 50 “talihli” öğrenciyi belirledi. 280 bin TL -kayıt değil- kura parası ile birlikte.. (Bakınız medya…)
Okulun ismi değil  takıldığımız aslında..  Kuralları ile tanıdığımız kimsenin etkisi altında kalmayan Bakan Ömer Dinçer’in  bu konuda takınacağı tavır.  Talimatının yazıyla bildirildiği halde uygulanmaması, uygulamadan dönülse dahi adres sisteminin uygulanıp uygulanamayacağı merak konusu. Bakan Ömer Dinçer Acaba diğer devlet okullarına ve yöneticilerine uyguladığı gibi otoriter kararlarını bu konuda da tavizsiz şekilde sürdürebilecek mi? Yoksa Galatasaray ismi ve lobisi ağır mı basacak. Hep birlikte izleyip göreceğiz.
Ertuğrul Güner memurlar.biz
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
aynes
aynes - 12 yıl Önce

çocuğum etüt beslenme okulunda okuyordu.çalışan olduğumuz için rahatlıkla okula gönderiyorduk şimdi çocuğum eve geldiğinde kim bakacak sorunu yaşayacağız.üstelik bu okulların başarısı çok yüksekti.bunun için sbs başarılarına bakılmalıdır.bu kadar verimli okulların kapanmasına anlam veremiyorum.çalışanından okuyanına bir çok mağdur oluşacak

Mustafa İlkan
Mustafa İlkan - 12 yıl Önce

Bu okulların statüsünün değiştirlmesi konusunda talimat veren Milli Eğitim Bakanını yürekten kutluyorum... Çok iyi oldu...

Selçuk Atilla PEKGİRGİN
Selçuk Atilla PEKGİRGİN - 12 yıl Önce

Herhalde Mustafa İLKAN Bey'in oğlu kurada çıkmadığı için çok iyi oldu diyor. Bu okullar tamamen öğrenci velilerinin ödemiş olduğu ücretlerle dönüyor. Herhalde bunu biliyorsunuz. Devletin sırtındaki kambur, kura ile öğrenci alan okullar değil, muhalle okullarıdır.

SİBEL ERBEY
SİBEL ERBEY - 12 yıl Önce

ETÜD BESLENME OKULLARI KAPATILIRSA, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUKLARIMIZA OKUL SONRASI BAKICI TEMİN EDECEK Mİ?İYİ EĞİTİM VEREN, TERCİH EDİLEN BİR OKULUNU DEVLET NİYE KAPATIR Kİ. aKSİNE SAYILARININ ARTMASI GEREKİR. bU KARAR AİLELERİN ÖZEL HAYATINA MÜDAHALEDİR. YAPILMIŞ PLANLARIN ALT ÜST OLMASIDIR.

SIRADAKİ HABER