Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Arslan, üniversitenin uzun zamandır açık öğretim fakültesi açma fikrinin bulunduğunu, yapılan hazırlıklar sonucu fakültenin geçen yıl resmen kurulduğunu söyledi. Arslan, üniversite bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "Üniversitemizin bu deneyimine ilave olarak rektörümüz tarafından fakülte çalışmaları da başlatıldı" dedi. Anadolu Üniversitesi bünyesinde bir Açık Öğretim Fakültesi'nin bulunduğunu, kendileriyle birlikte Erzurum Üniversitesi'nde de bir Açık Öğretim Fakültesi kurulduğunu ifade eden Arslan, "Bizim fakültemizin bir özelliği var, o da açık ve uzaktan eğitim fakültesi olması. Yani ikisini bir arada barındırıyor" diye konuştu.
Hazırlık yaptıkları 12 programdan 8'inin üniversite senatosundan geçtiğini aktaran Arslan, açık öğretim olarak kabul edilen 6 programdan felsefe ve coğrafya olmak üzere ikisine bu yıl kontenjan verildiğini belirtti. Arslan, iki programa 5'er bin ve 125 sınıf birincisi olmak üzere toplam 10 bin 250 kişilik kontenjan verildiğini dile getirerek, "Bu programlara bu sene öğrenci alacağız. Öğrenciler YGS taban puanı ile aynı kabul edilecek, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde olduğu gibi. Tarih, Sosyoloji, İşletme ve İktisat olmak üzere 4 programımız daha var. Bunlar da açıldı, kabul edildi. Ancak bu sene kontenjan verilmedi. İnşallah bu programlara bir sonraki seneye kontenjan alacağız" şeklinde konuştu.
Uzaktan eğitime ön lisans bitirenler girebilecek
Uzaktan eğitim ile lisans tamamlama programlarını tercih ettiklerini, bunun için de 4 programın müracaatını yaptıklarını belirten Arslan, şöyle devam etti: "Bu sene için programlarımızın ikisine kontenjan verildi. Endüstri Mühendisliği ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım programlarının her ikisine 300'er kişi kontenjan verilmesi uygun görüldü. Bu programlara 2 yıllık Meslek Yüksekokulu'nu bitirenler, DGS'de yeterli puan alanlar kayıt yaptırabilecek. Bu 600 kişi kesinlikle liseden gelemeyecek. Bu programlarda bir sene bilimsel hazırlık sınıfı olacak. Yani öğrenciler ikinci sınıftan başlamak kaydıyla bir yılı hazırlık olmak üzere toplam üç sene okuyacaklar, daha önce bitirdikleri 2 yıllık önlisans eğitimi de dikkate alındığında toplam 5 sene okumuş olacaklar."
"Açık ve uzaktan eğitim teknolojik eğitimdir"
Fahrettin Arslan, ders içeriklerinin metin, canlandırma, ses ve video gibi çoklu ortamlarla zenginleştirilerek öğrencilerin çoklu duygusuna hitap edecek şekilde sunulduğunu belirterek, "Amacımız geleneksel yüz yüze öğrenmenin sınırlarını ortadan kaldıracak şekilde dışarıdan ve internet üzerinden ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisan süstü eğitim öğretim sürecinde öğrencilerin ders içeriklerine eş zamanlı ve eş zamansız olarak ulaşmalarını sağlamak" dedi
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2011, 00:00
İstanbul Üniversitesi açık öğretime başlıyor
İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde kurulan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında YGS yerleştirmesiyle felsefe ve coğrafya programları ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirmesiyle endüstri mühendisliği, halkla ilişkiler ve tanıtım programlarına öğrenci alacak.
YORUM EKLE
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:27
GÜNEŞ
07:57
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:23
AKŞAM
17:45
YATSI
19:10
1
Yaralı askerler çatışmayı anlattı
2
MEB'den Uzman Öğretmenlikte Son Durum Açıklaması
3
Öğretmenlerin Ek Ders Taslağında Ayrıntılar...
4
Yönetici Atama Yönetmeliğinde Ayrıntılar Belli...
5
MEB'den YHS Personeli Hakkında Açıklamalar
6
KİK Kararlarının Hayata Geçirilmesi Talebimize...
7
BİZE SALDIRANLAR KENDİ AYIBINI GÖRMELİDİR
8
SAVCILIK 'ALİ DEMİR' İÇİN DANIŞTAY'A BAŞVURDU...
9
TERÖR ÖRGÜTÜYLE YATAĞA GİREN ŞAŞI KALKAR!
10
Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması
ANKETTüm Anketler