İstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Okul Müdürleri Toplantısına katıldı. Yelkenci, okul müdürlerinden İstanbul topraklarında yüzyıllar öncesinden gelen manevi değerlere sahip olan, adab-ı muaşeret kurallarını bilen öğrenciler yetiştirmelerini istedi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız yerini Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ye 14 Mart’ta teslim etti. 7 yıldır İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri oldu.
İstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, 15 Mart 2016 Tarihinde “Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli” projesinin vizyonunun ve bu kapsamda imzalanarak hayata geçen iş birliklerinin paylaşıldığı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Okul Müdürleri Toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, okul müdürlerine seslenerek, ‘’Sizlerden İstanbul topraklarında yüzyıllar öncesinden gelen manevi değerlere sahip olan, adab-ı muaşeret kurallarını bilen öğrenciler yetiştirmelerinizi bekliyorum” dedi. Yelkenci şöyle devam etti:
“ÖĞRENCİYİ BİR BÜTÜN OLARAK YETİŞTİRMELİYİZ “
“Öğrenciyle temas ettiğiniz an, gerçek andır. Öğrenciye kim en çok temas ediyorsa hakiki kahraman O’dur. İnsan, çok yönlü bir varlıktır. Bu yönlerinden herhangi birinin eğitimini eksik bıraktığınız anda tehlikeli bir varlığa dönüşür. Onun için eğitimi bir bütün olarak ele almalı, öğrenciyi bir bütün olarak yetiştirmeliyiz. O açıdan okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bizim için çok önemli. Okul müdürlerimizin de bu hususları dikkate alarak okullarını yönetmeleri gerekir.”
“ORTA ÖĞRETİMDE BAŞARI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMLE GELECEK”
Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Projesi’ne de değinen Yelkenci,
“Hükümetimizin Organize Sanayi Bölgelerine verdiği destek çok önemlidir. Organize Sanayi Bölgelerinde hem Devlet okullarımız hem de özel okullarımız var. Öğrenci, hem teknolojik açıdan gelişmiş güncel ortamlarda eğitimini alabiliyor hem de istihdamla ilgili ilişkileri daha iyi kurabiliyor. Bu çalışmayı özel meslek liseleriyle ilişkilendirmek gerekiyor. Orta öğretimdeki kalkınma, orta öğretimdeki başarı belki de mesleki ve teknik eğitim sayesinde gelecek. Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli de tam olarak Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki uygulamayı yansıtan bir model. Dolayısıyla başarılı olacağına inancım tam.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 00:00