İLKOKULDA EL YAZISI KALDIRILSIN KAMPANYASI

Veliler ilkokulda el yazısının kaldırılması için kampanya başlattı.

İLKOKULDA EL YAZISI KALDIRILSIN KAMPANYASI
İlkokulda el yazısının kaldırılmasını isteyen veliler Change.org’da ‘El yazısı kaldırılsın’ isimli bir imza kampanyası başlattı. “Çocuklar el yazısı zorluğu nedeni ile okula gitmek, ders yapmak istemiyorlar” diyen Melek Erden’in başlattığı imza kampanyasına  destek büyüyor.
Erden açıklamasında şöyle dedi: “Okumayı yazmayı yeni öğrenecek 5.5- 6 yaş aralığındaki çocuklar el yazısı zorluğu nedeni ile okula gitmek ders yapmak istemiyorlar. Eğitim hayatına böyle zorlukla başlayan çocuklardan nasıl bir başarı bekliyoruz. Milli Eğitim’in dağıttığı kitaplar dahil ülkemizde tüm kitaplar dik temel harflerle yazılı iken el yazısı neden? Çocuklarımızın hayatları boyunca bir daha kullanmayacakları yazı tipi değiştirilsin ve eski sistemde olduğu gibi temel yazıyla okuma yazma öğretilsin.”

İşte Kampanya Linkleri:

1. https://www.change.org/p/türkiye-cumhuriyeti-milli-eğitim-bakanlığı-ilkokullarda-el-yazısı-kaldırılsın

2. https://www.change.org/p/milli-eğitim-bakanı-nabi-avcı-el-yazısı-kaldırılsın
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
FİKRET TUNCER
FİKRET TUNCER - 9 yıl Önce

Bir sınıf öğretmeni olarak bu uygulamanın öncesini de sonrasını da yaşamış birisi olarak sağlıklı bir değerlendirme ve karşılaştırma yapmak gerekirse;1.Bitişik el yazısının hem öğrenci hem de öğretmen tarafından çok da sevildiği söylenemez. Çünkü bu yazı biçimini çok güzel kavrayanbirçok kişinin bunu daha sonra terk ettiğine tanık oldum. 2.Bitişik el yazısının adı üstünde bitiştirme ,birleştirme faaliyetini içerdiğinden zorluğunun söz konusu olduğu kanaatindeyim.3.Eline doğru dürüst kalem almamış el ve kol kasları henüz yeterince gelişmemiş 5-6 yaşlarındaki çocuklara bu yazı biçiminin biraz eziyet oluşturduğunu düşünüyorum.4.İlkokul öğretmeni ilk dört yıl bunu iyice kavratacağım diye didinirken ileriki süreçte adeta bundan vazgeçilmeye çalışılmaktadır.Öğrenciler de genellikle bu yazı biçimini kullanmamaktadır.5.Bu yazı biçimi ilkokulun ilk dört yılından sonra hemem hemen hiç kullanılmamaktadır.Ayrıca ne ders kitaplarında,ne diğer kitaplarda ne de televizyonda,bilgisayar ve internet sayfalarında kullanıldığı görülmemektedir.6.Bu yazı biçiminin kullanımı sadece öğrenciler tarafından değil öğretmenler tarafından da sevimli bulunduğu söylenemez.

malik yakisikli
malik yakisikli - 9 yıl Önce

...ÇOK ÖNEMLİ...Arkadaşlar lütfen herkes imzalasın ve bu kapmanyaya katılalım, benim çocuğum daha küçük demeyin ileride ciddi anlamda karşılaşcağınız sorun.El yazısı ilk 4 e kadar kullandıktan sonra bir daha okul dönemi boyunca kullanmayacak.Hatta çocuğunuz okula gitme isteğini bile kıracakÖğretmenleri tek ortak paydada birleştiren kabul etmedikleri bir eğitim şekli.Lütfen duyarlı olup çok kısa olan sadece ad soyad olan formu doldurup onaylayalım, nekadar çok meb e imza giderse okadar ciddiye alırlar.Şimdiden teşekkürler...

SIRADAKİ HABER