İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN ACI İTİRAF

En acı itiraf... Milli Eğitim Müdürü Özbek, "1460 öğretmen açığımız var" Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi yaşanan sorunlara dikkat çekerek, "Her şey güllük gülistanlık gibi gözüküyor, ama okullar açıldığında, öğretmen, o okulda olmayacak veya kendi okulunda gözükmeyecek" dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM  MÜDÜRÜ'NDEN ACI İTİRAF

Zonguldak, yeni eğitim-öğretim dönemine yine eksiklerle giriyor. Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, okullarda her şeyin güllük gülistanlık olmadığını belirterek, yeni uygulamadan doğan eksiklerle birlikte sorunların artacağını söyledi. Özbek, “Her şey güllük gülistanlık gibi gözüküyor, ama okullar açıldığında, öğrenci gidecek, öğretmen yok ya da kendi okulunda gözükmeyecek” sözleriyle acı gerçeği saklamadı.
Özbek, yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili çalışmaların sorulması üzerine şunları söyledi:
 
“4 OKULDA ÖĞRETMEN SIKINTISI YAŞANACAK”
 
“Okullarımız açılınca sıkıntılar olabilecek. Fener, Ahmet Erdoğan, Bahçelievler ve Kocatepe İlköğretim Okullarında öğretmen konusunda bir sıkıntı gözüküyor, ama biz bunu ilk atamada aşmaya çalışacağız. Diğer okullarda dersleri branş öğretmenleri ile tamamlayacağız. İl merkezimizde bu dört okulda öğretmenlerde hareketlilik var, onu kapatmaya çalışacağız. Zonguldak yeni öğretim yılına hazır bir durumda... Okullarımız açık olmadığı için velilerimiz bu duruma hazır değil, velilerimizi bilgilendiremedik. Her şey güllük gülistanlık gibi gözüküyor, ama okullar açıldığında öğrenci gidecek, öğretmen yok ya da kendi okulunda gözükmeyecek. Cuma günü Vali Bey’in başkanlığında bir toplantı yapılacak ve toplantı sonunda Site, Fener ve Kozlu bölgesinde okul müdürleri ile toplantılar yaparak normları belirleyeceğiz. Biz istiyoruz ki, Zonguldak’ta sorunsuz eğitim-öğretim yılına başlayalım. Bu yeni bir sistem, insanlar bu sistemi tam algılayamadı. 133 sınıf öğretmenimiz norm fazlası durumuna düştü. Bakanlık, ‘60-66 aylık öğrenciler gelirse, bu açığı kapatabiliriz’ diye düşündü, ama kimse çocuğunu göndermiyor, burada da bir tıkanma söz konusu oldu. Bu sene bu sıkıntılar olacak. ‘Zonguldak’ta bu sıkıntıyı en aza nasıl indirebiliriz?’ diye çalışmalar yapacağız. İnşallah bizim arzu ettiğimiz öğretmen ataması yapılır. Bu açık kapanmaya doğru gitmiş olur.”
Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, geçtiğimiz yıllardan itibaren artarak devam eden öğretmen açıklarıyla ilgili durumu bir kez daha paylaşarak, bu konuda acilen bir şeyler yapılması gerektiği mesajını verdi.
 
“İLK ETAPTA 750 ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR”
 
Özbek, acil açıkların kapanması için ilk etapta 750 öğretmene ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Zonguldak genelinde norm kadroya göre bin 460 açığımız var. 6 bin 692 olması gerekirken, bizde şu anda 6 bin 232 öğretmen çalışıyor. 141 norm fazla öğretmenimiz var, bunun 133’ü sınıf öğretmeni. Bakanlığımız normu 21 saate 1 öğretmen veriyor, ama biz öğretmenlerimiz 30 saate kadar derse girdiği zaman, o sayı daha da aşağıya inmiş oluyor. Yaklaşık 600-750 civarında acil öğretmene ihtiyacımız var. 600-750 öğretmen gelse, buradaki öğretmen açığımız bariz bir şekilde kapanmış olacak. Yaklaşık 13 bin öğrencimiz okula başlayacak. Geçen hafta sonu Personel İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı buradaydı, kendisinden rica da bulunduk, çalışmalarda bize destekleri olacak” dedi.
 
YENİ SİSTEMİ DEĞERLENDİRDİ
 
Müdür Özbek bu yıl uygulanmaya başlanacak olan ve kamuoyunda tartışma yaratan 4+4+4 sistemiyle ilgili olarak ise, “Şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulusal basında bir bilgi kirliliği var. Herkes bir şeyler söylüyor. Herkesin kendi çocuğu kendisi için çok değerli. Ne kadar Milli Eğitim Müdürü olsam da, ben de bir veliyim. Kendi çocuğumuzu nasıl düşünüyorsam, 110 bin öğrencimizi de düşünmek zorundayız. İnşallah güzel olacak” diye konuştu. Kaynak pusulagazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER