HÂLÂ FIRSAT VAR. TORBA KANUNLA BİNLERCE MEMURU RAHATLATACAK DÜZENLEME YAPILABİLİR

Yeni Şafak Yazarı Ahmet Ünlü binlerce memuru rahatlatacak düzenlemenin nasıl yapılacağını yazdı.

HÂLÂ FIRSAT VAR. TORBA KANUNLA BİNLERCE MEMURU RAHATLATACAK DÜZENLEME YAPILABİLİR

 

 

40 bin öğretmen adayını sevindiren torba kanun teklifinde maalesef ilave bir derece alamayan personeli rahatlatacak düzenlemeyi göremedik ve üzüldük. Halbuki yeni atanacak 40 bin öğretmen adayına çifte bayram yaşatılabilir ve bu sayede binlerce memurun da sorunu çözülmüş olabilirdi. İşte memur sendikalarına bir fırsat. Kendi aranızdaki kısır çekişmeleri bırakın ve bu konuda birlikte hareket ederek sorunun çözümünde gerekli çabayı gösterin ve sorun çözülsün.
Daha önce bu köşeden "Binlerce memurun yüzde yüz haklı olduğu bir konudaki mağduriyeti niçin çözülmez" başlıklı bir yazımızla ilave 1 dereceden faydalanamayan memurların sorununu tekrar gündeme taşımıştık.
Ayrıca, bu konuda daha bir çok yazıyı kaleme alarak gündem oluşturmaya çalışarak binlerce personelin haklı sesini duyurmaya çalışmıştık. Bu yazımızda "15.01.2005 tarihinden sonra göreve başlayan veya sözleşmeli statüden memur kadrosuna ataması yapılan ve yapılacak olan binlerce memurun yüzde yüz haklı oldukları halde niçin ilave bir dereceden yararlandırılmadıklarını ve basit bir düzenlemeyle sorunun nasıl çözülebileceğini ve binlerce memurun nasıl sevindirileceğini açıklamaya çalışarak okurlarımızdan gelen haklı talepleri gündemde tutmaya çalışacağız. Çünkü, 666 sayılı KHK ile ilave bir derece oldukça önemli hale gelmiştir" ifadelerine yer vermiştik.
Basın organlarında çıkan; "200 bin memura 1'er derece: Uzun süredir memurların gündemde tuttuğu derece artışına hükümet yeşil ışık yaktı. 2005 yılından sonra işe başlayan memurlara fazladan 1 derece verilecek. Bu sayede 200 bin memur bir derece ilerleyecek" haberleri binlerce memur adına bizleri sevindirmişti.
Ama ne hikmetse bu konuda hâlâ somut bir adım atılmamıştır. Ancak, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile nasıl 40 bin öğretmen alımında somut adım atılmışsa ilave bir derece alamayan memurları da bu kanunla rahatlatacak bir adım atılabilir. Hâlâ zaman geçmiş değil. Bu şekilde binlerce memurun yüzde yüz haklı olduğu bir konuda gerekli adım atılarak takdir toplanabilir. Yapılacak düzenleme konusunda bu köşede daha önce önerdiğimiz kanun metninden faydalanılabilir. Un, şeker, su ve tuz var. Sadece helva yapmak için önerge verecek cesur bir vekil aranıyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER