Bakanlığımızca yayımlanan 20.07.2011 tarihli ve B.08.0.MÜB.0.003.00.00-010.06/577 (2011/40) sayılı Öğrenci Kayıt ve Kabullerinde ve Diploma Karşılığı Bağış Alınmaması konulu Genelgede;
• Öğrenci velilerinden hiçbir surette bağış talep edilmeyeceği,
• Okul-aile birlikleri temsilcilerinin, öğrenci velileri ile bağış yapılması amacıyla karşı karşıya getirilmeyeceği,
• 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamındaki diploma harç ücretlerinin, ilgili mevzuatına göre değerlendirileceği
belirtilmiştir.
Buna rağmen Bakanlığımız Özel Kalem Müdürlüğüne ve Genel Müdürlüğümüze yapılan başvurulardan, öğrenci velilerinden bağış taleplerinin devam ettiği anlaşılmaktadır.
Sınavlı veya sınavsız öğrenci alan tüm okul müdürlüklerince, öğrenci kayıt-kabulleri için veya diploma parası adı altında öğrenci velilerinden hiçbir şekilde bağış talebinde bulunulmaması konusundaki Bakanlık talimatlarına titizlikle uyulması hususunda tüm yöneticilerin gerekli hassasiyeti göstermesini rica ederim.
Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2011, 00:00
Genelgeyi Takan Yok
Okul Müdürlüklerinin Dikkatine; öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma karşılığı bağış alınmaması hakkında
YORUM EKLE
YORUMLAR
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:28
GÜNEŞ
07:58
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
15:23
AKŞAM
17:45
YATSI
19:10
1
Öğretmen Atamaları 26 Ağustos'ta Yapılacak
2
Kolejlerin taban puanları açıklandı
3
Katliamları Lanetliyor, Suriye Halkının Özgürlük...
4
Eğitim müfettişleri emekli olmaya zorlanıyor
5
YÜKSEK İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ
6
11 BİN ATAMA DRAMI
7
Yönetici Atama Sınavı Erteleniyor
8
MEB'DEN İDARECİLERE E - OKUL UYARISI
9
2011 Yılı Rotasyon İşlemleri Durduruldu
10
Merkezi Sınavla Yerleşen Çocuğu Bulunan Öğretmenler...
ANKETTüm Anketler
Böyle bir genelge eğer çözüm olacaksa, daha önceki Bakanlar bunu neden akıl edemediler acaba? Öyle yazılar yazarak emir vererek işler çözülmez. İşte görülüyor genelge var ama hala eski tas eski hamam. Neden? Genelge bağışı tamamıyla yasaklamıyor, okullar açılınca bu olacak. Ama okul aile birlikleri zorlanacaklar. Kayıt esnasında veli zaten okula yardım vereyim istiyor (veremeyenler hariç, ideolojik olarak vermeyenler de), Bakan bindiği dalı keiyor gibi. 50-100 veliye dokunmaz, o kendini kayıtlar zamanı buna hazırlıyor, ancak bu paralar okullar için çok şeydir. Veli bu parayı daha sonraki zamanlar veremez çünkü mevsimsel olarak başka ihtiyaçlara odaklanır. Bu paraların büyük çoğunluğu personel için alınmaktadır. Bu sorun velinin ve yöneticinin sorunu değildir. Ülkenin sorunudur. Bu paralar alınıpta suistimaller varsa gereği yapılmalıdır. Bunu yapma ya da yapama tümden kes. İlköğretim parasızdır tamam, ortaöğretimdeki sıkıntı nerdedir. Eğer orta öğretimde veliden destek alınmaması gerekiyorsa devlet Üniversitelerinden de harç alınmamalıdır. Bir üniversiteye giriyorsunuz kapıda güvenlik, bahçesi güzel, kullanılan diğer alanları temiz. İlköğretim ve ortaöğretimde bu böyle mi? İlköğretim ve ortaöğretimde 50- 100 yada fazla yardımı yapamayan veli, üniversiteye gelince 500 liradan başlayan harcı, yurt parasını vs. verebiliyor bir söz söylemeden neden anlamak mümkün değil? Siz Bakan olarak her işinizi tam yapın bu sorunlar olmaz, halı altına süpürülmesin. Devlet ücretsiz kitap veriyor, özel okullar ve anadolu gibi okullar hiç kullanmıyor, diğer okullarda da birinci ayda kaybediliyor. Amacına uygun değil ama bir dolu para harcanıyor. Okulların ya da velilerin ilk önceliği bu değil demekki, okulların daha hijyenik, daha temiz, yaşanılır yerler olabilmesi, güvenli okul ortamları olmasıdır öncelik.vs..vs..