BRANŞ DEĞİŞTİREN ÖĞRETMENLERE KÖTÜ HABER !

MEB, yan alanda branş öğretmenliğine geçirerek eş durumundan atamasını yaptığı öğretmenlere verdiği ‘geri dönüş hakkı'nı unuttu.

BRANŞ DEĞİŞTİREN ÖĞRETMENLERE KÖTÜ HABER !

MEB, yan alanda branş öğretmenliğine geçirerek eş durumundan atamasını yaptığı öğretmenlere verdiği ‘geri dönüş hakkı'nı unuttu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), “yan alanda branş öğretmenliğine geçme” koşuluyla eş durumundan ataması yapılan sınıf öğretmenleri pişman oldu. Öğretmenler, “Geçtiğim alanda yetersizim ve mutsuzum, MEB bize sınıflarımıza geri dönüş hakkı tanımıyor” diye yakınırken Eğitim Söz Sen dava açmaya hazırlanıyor.

MEB, norm kadro fazlalığını eritmek ve eş durumu atamalarındaki yaygın beklentiyi giderebilmek amacıyla sınıf öğretmenlerine mezun oldukları yan alanlarda görevlendirilme hakkı tanıdı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “İhtiyaç üzerine talep olduğu zaman dönebilirler” açıklamasını da yapınca, ailesinin yanında olmak isteyen öğretmenler “ailesi ile işi arasında tercih yapmak zorunda” kaldı. Ancak yıllardır yaptığı sınıf öğretmenliğini bırakıp branş öğretmenliğine geçen öğretmenler pişman oldu. Geçtikleri branşta yeterli ve verimli olamadıklarını belirten sınıf öğretmenleri, birçok okulda mevcut branş öğretmenlerini de norm dışı bıraktı. Alan değişikliği yaptığı için pişman olan binlerce öğretmenin mektup yazması üzerine Eğitim Söz Sen yetkilileri, MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştü. Sendika, Erdem'den “Bir mağduriyet doğdu, ama başka bir mağduriyeti de giderdik” yanıtını alınca, yan alan atamalarının iptal edilmesi için dava kararı aldı.

Öğretmenlerin Eğitim Söz Sen'e gönderdikleri şikâyet mektuplarından bazıları şöyle: Sınıf öğretmenliği yapan, ancak “doğacak çocuğunun ilk gülüşünü görebilmek için alan değişikliğitalep eden” bir öğretmen mektubunda “Bakanlık ‘ya ailen ya da işin' dedi ve tercih etmek zorunda bırakıldık. Bakanlık öğretmen kalitesini artırmak için hem alan sınavı getiriyor hem de hiç eğitim almadığım alana beni zorluyor” ifadelerini kullandı.

Asıl alanı sınıf öğretmenliği olup yan alanı olan İngilizce öğretmenliğine geçiş yapan bir başka öğretmen yaşadığı sıkıntıyı “Öğrenciler hiçbir şey anlamıyor, ben de anlatamıyorum” diye aktardı.

Eğitim Söz Sen Genel Başkanı Mehmet Aydın da “Açacağımız davayı kazanırsak, mutsuz öğretmenler huzura kavuşacak, atama bekleyen öğretmenlere de umut olacak” diye konuştu.

Cumhuriyet 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kerem
kerem - 12 yıl Önce

ey sendika ona dava çacağına şu il içi sıraları çalıştırmadığı için açsana davayı, o branşa geçen öğretmenlerin çoğu o 1. sınıftaki minnacık günahsız çocukları bırakıp giderken neden düşünmediler yazık değilm,ydi O çocuklara ohh ne ala memleket zora gelince bıranşa geç zora gelince bıranş öğretmenliğini yapama tekrar geri dön olacak işmi bu. eyy sendikalr siz neden varsınız bu ülkede açıklayın da herkes de bilsin.... boş şeylerle uğraşmayın işe yrar işler yapın biraz

ALİ YÜCEL
ALİ YÜCEL - 12 yıl Önce

ÇOK TA MEMNUNUZ O ALANDA DA OKUDUK.BÖYLE BİR ŞEY OLDUĞUNADA İNANMIYORUM ALDIĞI KARARIN SORUMLULUĞUNU TAŞIYAMAYAN VARSA MEMUR OLSUN.

merve doğan
merve doğan - 12 yıl Önce

eğitim söz sen umarım davayı kazanır ben de branş değiştirdim daha doğrusu yanlışlıkla beni atadılar milli eğitimdeki bir memurun hatası yüzünden madurum ve tüm düzenim bozuldu.ayrıca birbirimize destek olacağımıza moral bozucu yorumlar yapmayı öğretmenliğe yakıştıramıyorum branş ne olursaolsun herkes bir şekilde mağdur.

ali
ali - 12 yıl Önce

kesinlikle yanlış. biz atandığımız alandan çok memnunuz. ve çok da verimliyiz. bu sendika bunu mahkemeye götürürse çok üye kaybeder. bundan rahatsız olan 3,5 kişi varsa o onların sorunu. yan alanı olanlar yeteri kadar kredi alıp, ortaokullarda staj yaparak mezun olmuştur.

pişman sınıfçı
pişman sınıfçı - 12 yıl Önce

alan değiştirdim pişmanım.yapamıyorum.il içi alan değişikliğinde yolluk işi yok,aynı il yada ilçedeyiz.önceki okulumuzda ücretli çalışıyor .il içi alan değişikliğinin iptali zor değil.mutsuz,verimsiziz.

ali
ali - 12 yıl Önce

Yan alan matematige gectim yapamiyorum.cok yazik.lutfen isteyenlerinkini iptal etsinler.

HASAN ADALI
HASAN ADALI - 12 yıl Önce

Alan değiştirdiğim günden beri vicdanım sızlıyor iptal ettirip kendi işimi yapmak istiyorum.Tayin için zorlandıkama geri gitmeye razıyım ne olur iptal için bir hak verilsin.

meryem
meryem - 12 yıl Önce

Yan alana gçtim tayin çıksın diye.Ne kadar büyük bir hata etmişiz şimdi görüyorum,yaşıyorum.Daha doğrusu yaşayan bir ölü gibiyim.Günlerdir perişanım,uyku,huzur hiçbir şey yok.Sınıfta öğrencilerin karşısında kahroluyorum.Ne olur yapamayan pişman olanlar için bir iptal etme geri dönme hakkı verisin.


SIRADAKİ HABER