BİR ÖĞRETMEN BABANIN TAYİN İSYANI !

Sitemize e mail gönderen öğretmenimizin isyanını aynen yayınlıyoruz.

BİR ÖĞRETMEN BABANIN TAYİN İSYANI !

Sayın Kamudan Site Yetkilileri;

           Kocaeli de eşimle birlikte sınıf öğretmeni olarak çalışmaktayım.Oğlum bu sene 8. sınıfı bitirdi.SBS sınavında 472,5 puan aldı.Anadolu lisesi tercihi yapmak istiyoruz.Ben İzmirli'yim ve 17 senelik öğretmenlik hayatımda ilk kez İzmir'e gitme şansı yakalamıştım.Özür grubu ve SBS yerleştirme takvimi uyumsuzluğundan dolayı özür tayini isteyemiyorum.Oğlumun İzmir'de Atatürk Lisesi,Karşıyaka Anadolu Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesini kazanma şansı var.

            Kılavuzda genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler kapsamında görevli olduğu yerleşim yeri dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezî sınavla kazanan çocuğunun öğrenim göreceği yerde yatılı öğrenim görme imkânı olmadığını belgelendirenler yer değiştirme başvurusunda bulunabilmektedir. Ancak; ortaöğretim kurumlarına merkezi sınavla yapılacak olan başvurular ve kayıt süreleri bu atamaların yapılmasından sonraki bir zaman denk geldiği için bu kişiler bu nedenle yer değişikliği talebinde bulunmayacaktır. Orta öğretim merkezi sınavla yerleştirmeler için 01-08 Ağustos 2012 tarihinde tercihler yapılacak, 24 Ağustos 2012 tarihinde sonuçlar açıklanacak ve  27-31 Ağustos 2012 tarihinde kayıt işlemleri yapılacaktır. Bu nedenle başvuruda bulunacak olan öğretmenler ise kılavuza göre 13-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecektir.  Kısacası, kılavuz takvimine göre bir ortaöğretim kurumunu merkezî sınavla kazanan çocuğunun öğrenim göreceği yerde yatılı öğrenim görme imkânı olmayanlar bu dönemde yer değiştiremeyecektir.

            Bu nedenden dolayı çocuğumun daha iyi bir yerde okuması,tayin isteğimin gerçekleşmeme nedeniyle çocuğumun eğitimine engel olmaktadır.Sizlerden az sayıda da olsak mağdur olan bizlerin sesimizi duyurmanızı içtenlikle bekliyoruz.Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET ALİ ESGİL
MEHMET ALİ ESGİL - 12 yıl Önce

kandi açınızdan haklı olabilirsiniz

mersin33
mersin33 - 12 yıl Önce

zaman geçiyor.ancak hala bir açıklama yapan yok.lütfen sayın site sorumluluları bu konuyu bakanlık yetkilileriyle görüşün yapılacak küçük bir takvim değişikliği bir çok çocuk ve ailenin geleceğini karanlıktan-ayrılıktan kurtarır.şimdiden teşekkürler.

özlem özgür
özlem özgür - 12 yıl Önce

biz de aynı durumdayız.lütfen meb insan kaynaklarına bu konu ile ilgili şikayetlarimizi dile getirin.biz 147 den aradık ama kimsenin birşeyden haberi yok .ne yapacağımızı bilemiyoruz.en azından 1. aşamada başvuru hakkı verilsin. 2. aşamada belgeleri sunalım .çünkü sbs ve özür kılavuzunu hazırlayan aynı kurum...

Muzaffer
Muzaffer - 12 yıl Önce

Hocam ben de Konya Ereğli de DKAB öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bu yıl kızım 8. sınıfı bitirdi 452,5 puanı var ve biz hemşirelik bölümünü istiyoruz. Ancak ereğlide bu bölüm yok.

SIRADAKİ HABER