BALIBEY'E KARARNAME ŞOKU ?

Milli Eğitim Bakanlığının efsane müdürlerinden Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer BALIBEY'İN kararnamesi Başbakanlığa takıldı.

BALIBEY'E  KARARNAME ŞOKU   ?

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının efsane müdürlerinden Ömer BALIBEY'İN ,Öğretmen yetiştirme genel müdürlüğü için yazılan kararnamesinin başbakanlıktan döndüğü iddiaları Ankara kulislerine bomba gibi düştü.
 
İstanbul'un efsane müdürü diye anılan ve MEB'in Demirel'i yakıştırması yapılan BALIBEY, ayaklı kütüphane gibi MEB'in hangi dağda kaç çalışanı varsa tanır. Eğitim camiası içerisinde taraflı tarafsız tüm kesimlerin sevdiği ve üzerinde ortak konsensüs sağlanan ender kişilerden olup o MEB'de görev yapan tüm üst düzey bürokratların ve eğitim çalışanlarının ağabeyidir.
 
Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü makamı için kararnamesi yazılan BALIBEY'in kararnamesine Başbakanlık vetosu geldiği iddia ediliyor.
 
Ömer BALIBEY'in yerine ise isimler şimdiden telafuz edilmeye başlandı bile.
 
Öğretmen yetiştirmeye grup başkanı olarak Rtükten getirilen Yaşar UĞUROL'un ismi ön plana çıkarken , yine MEB içerisinde görev yapan bazı grup başkanlarınında isimleri yüksek sesle telafuz edilmeye başlandı.
 
Bakanlığın hayati öneme sahip bu makam için, MEB Merkez Teşkilatını ve taşrayı çok iyi bilen, alanında akademik kariyere sahip, vizyon sahibi ve herşeyden önemlisi Bakanlığın öğretmenlere gülen yüzü olacak kurum içerisinden bir atama yapması öğretmen camiasını ve Bakan Bey'i rahatlatır.
 
MEB içerisinde gerek Merkez Teşkilatta aktif olarak görev yapan grup başkanları içerisinde , gerekse taşra teşkilatında görev yapan il müdürleri içerisinde bu vizyon ve birikime sahip çok önemli isimlerin olduğu biliniyor.
 
Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü makamına öğretmen kökenli bir genel müdür getirilmesi sanırız bütün öğretmenlerin ortak isteği olur.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kamil
kamil - 12 yıl Önce

mal varlığı araştırılmalı

Ali Veli
Ali Veli - 12 yıl Önce

Eskilerin hiç biri işe yaramaz, hepsi değişmeli ve teşkilata gerekli taze kanlar bulunmalıdır. Hele hele görevden alınan İl Müdürlerinin çoğu BOŞ kardeşim. Hepsi makammevki peşindeydi hiçbiri koltuğunu dolduramıyordu zaten, sizde kalkmış eskileri övüyorsunuz. Geçin bunları kardeşim.

SIRADAKİ HABER