BAKAN DİNÇER'DEN İMAM HATİP ÇIKIŞI !

Öğrencisi olan hiçbir okul imam hatip olmayacak”

BAKAN DİNÇER'DEN İMAM HATİP ÇIKIŞI !

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bazı ilköğretim ve lise binalarının imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğüne yönelik iddialara tepki gösterdi. Dinçer, “Benim bu konuda kesin talimatım var, öğrencisi olan hiçbir okul imam hatip okuluna dönüştürülmeyecek. Özellikle belli bir ismi olan ve simgeleşmiş okullar da kesinlikle imam hatip olmayacak” dedi.

4+4+4 eğitim sistemi ile 12 yıllık kademeli eğitim uygulaması kapsamında imam hatiplerin orta bölümlerinin açılacak olması bazı ilköğretim ve ortaöğretim binalarının imam hatip ortaokulu olarak hizmet vermesi gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise öğrencisi olan hiçbir okulun imam hatip okuluna dönüştürülmeyeceğini söyledi.


Bakan Dinçer, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye genelinde bazı okulların imam hatip ortaokuluna dönüştürüleceği iddialarını değerlendirdi. Dinçer bazı okulların imam hatip olarak eğitim vermesine ilişkin belli kriterler olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu tür düzenlemeleri valilikler, kaymakamlıklar, il ve ilce müdürleri yapıyor. Bunların da kriterleri var. Ben kesin talimat verdim. Öncelikle öğrencisi olan hiçbir okul imam hatipe dönüştürülmeyecek. İsmi ve geleneği olan, simgeleşmiş okulların hiçbirinde dönüşüm yapılmayacak. Ankara'da bir okul tartışma konusu yapıldı. Çankaya Alparslan İlköğretim okulunun belli bir bölümünde imam hatip ortaokulu eğitimi verilmesi kararı alındı. Ama kıyametler kopartıldı. Bizim yaptığımız şudur: O bölgedeki bir imam hatip okulunun depreme dayanıklılık testini geçemediği için yenilenmesi gerekiyordu. Geçici bir süre için o okuldaki imam hatip öğrencilerini bir yıllığına başka bir yere taşımak gerekiyordu. Alparslan İlköğretim okulunun son katı da birkaç yıldır zaten boştu. Eğitim verilmiyordu. Biz geçici bir süre için bu katın imam hatip öğrencilerine tahsis edilmesini istedik. Yapılan budur, onun dışında söylenenler doğru değil.”

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER