BAKAN AÇIKLADI. ÖĞRETMENE ROTASYON VAR MI YOK MU ?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Şu andaki düzenlemelerimizde öğretmenler için zorunlu il dışı rotasyon şeklinde bir düzenleme bulunmamaktadır" dedi.

BAKAN AÇIKLADI. ÖĞRETMENE ROTASYON VAR MI YOK MU ?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soru önergesini yanıtladı. Gök, önergesinde Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 37. maddesinde yapılan bir düzenlemede "öğretmenlerin bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en 3 eğitim öğretim yılı görev yapmasından söz edildiğini belirterek, Dinçer'e bu KHK kapsamında öğretmenlerin zorunlu il dışı rotasyona tabi tutulup tutulmayacağını sordu.
 
Gök tatmin olmadı
 
Dinçer, Gök'ün sorusuna verdiği yanıtta, öğretmenlerin zorunlu rotasyona tabi tutulup tutulmayacağına ilişkin, "öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemleri 14 Eylül 2012 tarihine kadar yürürlüğe konulacak yönetmelik çerçevesinde yürütülecek. Şu andaki düzenlemelerimizde öğretmenler için zorunlu il dışı rotasyon şeklinde bir düzenleme bulunmamaktadır. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de hangi unvanlarda görev yapanların bölge hizmetine rotasyon esasına göre yer değiştirecekleri düzenlenmiş bulunmaktadır. Söz konusu unvanlar arasında öğretmen unvanı yer almamaktadır" dedi.
 
Dinçer, ayrıca KHK'nın 37. maddesinde yer alan "öğretmenlerin bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az 3 eğitim öğretim yılı görev yapması" hükmü ile zorunlu ajanskamu rotasyonun değil; bir öğretmenin ne sebeple olursa olsun atandığı hizmet bölgesinden veya alanından 3 yıl görev yapmadan ayrılma talebinde bulunamayacağının hükme bağlandığını kaydetti.
 
CHP Ankara Milletvekili Gök ise Bakan Dinçer'in geçiştirici yanıtlar verdiğini savunarak, "Durumdan anlaşılan şudur: Sayın Bakan inkâr yoluna sapmıştır, öğretmen tayin talebinde bulunamayacak ama kendisi rotasyona tabi tutulacaktır" dedi. 
 AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / MİLLİYET
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
babakinhur
babakinhur - 12 yıl Önce

rotasyon yapma. neden acaba . akrabalarınmı var koruyorsun. 17 yıldır doğudayız.herkes gelip buralarda görev yapmalı.en az 20 yıllık öğretmenlerden doğuya gelmemiş olanlardan başlayıp rotasyon getirmelisin.bu haktır.sn başbakana sesleniyorum.öğretmenler arasında anket yapılsın.dinçer için öğretmenlerden % 10 u bile iyi demez.iyi diyene rastlamadım.bu bakanın değişmesini talep ediyorum.ben vergi ödeyen bu ülkenin vatandaşıyım.eriyip biten eğitim , bu bakanla yok olur.

SIRADAKİ HABER