ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE KPSS'SİZ YENİ ALTERNATİF

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli öğrenciler için öğretmen istihdam edecek. Öğretmen istihdamını İl Milli Eğitim Müdürlükleri ilgili ildeki ihtiyaca göre gerçekleştirecek.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE KPSS'SİZ YENİ ALTERNATİF
Alımlar neye göre nasıl yapılacağı henüz belli olmazken; işe alımların 2016 KPSS/ÖABT puanları dikkate alınmadan gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detayları ve ilan sürecini İl Milli Eğitim Müdürlükleri yönetecek.
 
İSTİHDAM EDİLEN ÖĞRETMENLERİN STATÜSÜ NE OLACAK?
İstihdam edilecek öğretmenlerin maaşı 2 bin 600 TL olacak. Sözleşmeler 5 yıl için imzalanacak ve ilgili kişi bu süre zarfında atanırsa herhangi bir tazminat ödemeyecek. Keyfi ayrılma durumlarında ise bazı yaptırımlar olacağı belirtiliyor.
 
HANGİ BRANŞLARDA ALIM OLACAK?
Suriyeliler için alınacak sözleşmeli öğretmenlerin; Sınıf Öğretmenliği,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği branşlarından seçileceği konuşuluyor. Bu 3 branşta gerçekleştirilecek sözleşmeli alımlar için lisans mezunu olmuş olma şartı aranacak. Alınacak Sözleşmeli/Ücretli öğretmenler, 1 yıllık eğitimden geçip Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlayacağı takvime göre ilgili illerde göreve başlayacak. Öğretmenlere yılın her ayı maaş verilip verilmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.
 
ALIM SAYISI NE KADAR OLACAK?
Alım sayısı kesin olmamakla birlikte bilindiği üzere ülkemizde 2 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci bulunuyor. Bu rakam düşünüldüğünde işe alım sayısının da yüksek olacağı tahmin ediliyor. İşe alımlarda özellikle sınıf öğretmenliği branşına ağırlık verileceği düşünülüyor.
Başvuracak adayların, zamanla netleşecek detayları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden takip edebilecekleri belirtiliyor.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER