Kar ve Soğuk Geliyor

Hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle beraber vatandaşlar kar yağışının ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Ülkemizde önümüzdeki günlerde kar yağışlarının etkisi altına gireceği açıklandı. 4-5 gün boyunca devam edecek kar yağışı için Meteoroloji'den uyarılar geldi.

Kar ve Soğuk Geliyor

Uzmanlar tarafından yapılan açıklama üzerine İstanbul'da dahil olmak üzere birçok ilde kar yağışı için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İstanbul'da kar ne zaman yağacak? sorusuna yanıt arayanlar için yanıt geldi. 18 Aralık'tan sonra Türkiye kara bürünüyor.

Hava sıcaklıkları ve kar yağışına dair Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt dikkat çeken yorumlarda bulundu. 2022-2023 kışından büyük beklentiler olurken o şiddetli kar yağışı için alarm çalındı. Aralık ayının sonuna yaklaşılırken kıştan eser olmadığı dikkat çekti. Hatta hava sıcaklıklarının aksine daha da artış göstermesi üzerine bir tahmin geldi. Bozkurt sert kış için tahminlerde bulunurken bir kasım sonuydu 28-29 Kasım, bir diğeri de 10-15 aralık olarak duyurmuştu. Tahminlerin ilki tutarken sırada ikinci tahmin yer aldı.

DİKKATLER 18 ARALIK'A ÇEVRİLDİ

Ülkece beklenen kar yağışı için önemli değerlendirmeler yapılırken Bozkurt, "18-19 Aralık tarihlerinde hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak. Yurdun iç, doğu ve kuzey kesimlerinde yer yer kar yağışları bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı. Aynı zamanda 20 Aralık içinde ciddi kar yağışı beklendiğinin haber verildi.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ DEVAM ETTİRECEK

Kar yağışlarıyla beraber yağmurlarda da şiddet artmaya başlarken hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber 18-19 Aralık tarihlerine dikkat çekildi.

18 Aralık'ta gelecek hava kütlesi 4-5 gün etkili olacak. Özellikle karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde kar yağışı olacak.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER