SULTANBEYLİ KUBBE CADDESİ'NDE İFTAR COŞKUSU

Ramazan bereketini mahalle iftarlarıyla paylaşan Sultanbeyli Belediyesi’nin ikinci iftar programı Kubbe Caddesi’ndeydi.

SULTANBEYLİ KUBBE CADDESİ'NDE İFTAR COŞKUSU
 Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi önünde kurulan dev iftar sofrasında, 7 binden fazla Sultanbeylili hep birlikte oruç açtı.İftar coşkusu, teravih namazının ardından kent meydanındaki etkinliklerle devam etti.
Sultanbeyli’de Ramazan coşkusu düzenlenen etkinlikler ve sokak iftarlarıyla dolu dolu geçiyor. Başkan Hüseyin Keskin,binlerce Sultanbeylilinin katıldığı mahalle iftarlarında ve belediyede düzenlenen davetlerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Binlerce Vatandaş Kubbe Caddesi’nde Buluştu

Sultanbeyli’de büyük iftar buluşmalarının ikincisi Kubbe Caddesi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi önünde düzenlendi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı Kent Meydanı’ndaki ilk iftarın ardından, Kubbe Caddesi’nde düzenlenen iftar programına yine binlerce Sultanbeylili katıldı.

Büyük iftar buluşması hazırlıkları sabahın erken saatlerinde başladı. Kubbe Caddesi’ne bine yakın iftar masası kuruldu. 7 binin üzerinde Sultanbeylili kültür merkezi önünde bir araya geldi ve akşam ezanın okunmasının ardından hep birlikte dualar edildi, oruçlar açıldı.
İftar öncesi tek tek masaları gezen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, vatandaşlarla sohbet etti, iftar sofrasına teşriflerinden ötürü kendilerine teşekkür etti. Ezana dakikalar kala vatandaşlara seslenen Keskin, sizlerle bir araya gelmek bizler için büyük mutluluk dedi. Önümüzdeki hafta Antalya Caddesi’nde, sonraki hafta ise Mecidiye Meydanı’nda kurulacak iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini belirten Başkan Keskin, “Büyük iftarların olmadığı günlerde ise, Belediye Büyük Salon’da şehit ailelerimizi, yetim ve öksüzlerimizi, engelli kardeşlerimizi, ilçemize hizmet etmiş değerli büyüklerimizi ağırlıyoruz” dedi.

“Amacımız sizlere her alanda, daha iyi hizmetler sunabilmek” diyen Keskin, göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Son dönemde yapılan kamu yatırımlarının ve özel yatırımların Sultanbeyli’yi büyük değer kattığını söyledi. Yakın zamanda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Sultanbeyli hükümet konağın ve askerlik şubesinin açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Başkan Keskin, “Başbakanımız geldiğinde TEM bağlantı yolu ile birlikte kültür merkezimizi ve belediye hizmet binamızı açtık. Dönemimiz içerisinde ayrıca iki yeni polis merkezini hizmete aldık. Bunlarla birlikte özel teşebbüsün yatırımları bir trilyona ulaştı. Tüm bu hizmetlerle Sultanbeyli giderek büyüyor, gelişiyor” dedi.

İlçenin altyapı ve üstyapısının tamamlanması noktasında belediye ekiplerinin aralıksız olarak çalıştıklarını söyleyen Keskin, “3 yılda ilçemizin mahalle ve sokaklarına 400 bin ton asfalt serdik. Bu rakam Sultanbeyli’den Ankara’ya kadar yol demektir” dedi ve asfaltlamanın tamamlandığı yerlerde kaldırım yapımına geçildiğini belirtti.
2B ve mülkiyet çalışmalarına da değinen Keskin, bu anlamda yapılan çalışmalarda sona gelindiğini belirtti ve çok yakında Sultanbeyli’nin gelişiminin önündeki bu engelin de kalkacağını söyledi.
İftar coşkusu, teravih namazının ardından kent meydanındaki etkinliklerle devam etti. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, İslam tasavvufu ve felsefesi üzerine Sultanbeylilerle sohbet etti. Sohbetin ardından ise İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli,  ilahiler seslendirdi.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER