ÖĞRETMENLER İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Kurtulmuş, Bağcılar'da 6 bin öğretmen ve ailesini buluşturan kutlamada konuştu.

 ÖĞRETMENLER İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Kurtulmuş: Atama bekleyen öğretmenler için gayret gösteriyoruz
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü özel programına 6 bin öğretmen aileleriyle birlikte katıldı. Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, atama bekleyen öğretmenlerin atamalarının yapılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Bağcılar’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programa 6 bin öğretmen aileleriyle birlikte katıldı. Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği programda öğretmenler önce kendileri onuruna verilen yemeğe katıldı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen program kapsamında 17 emekli öğretmene hizmet şeref belgeleri verilirken, gündüz boğaz turuna katılan 270 stajyer öğretmen de ellerini Türk Bayrağı’nın üzerine koyarak öğretmenlik yeminini etti ve mesleğine ilk adımı attı.
Programa AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda öğretmen ve öğretmen yakını katıldı.
Programın açılışında konuşan Başkan Çağırıcı, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti. “Hepimizin yetişmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimizin, hayatta olanlarına sağlıklı uzun ömürler, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Çağırıcı, görevine devam eden öğretmenlere de başarı dileklerinde bulundu. Bağcılar’daki eğitim durumu hakkında bilgiler veren Çağırıcı, ilçede 6 bin öğretmenin, 180 bin öğrenciye eğitim hizmeti verdiğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da konuşmasına tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek başladı. Siyasetin içerisinde olduğu dönemde bile öğretim üyeliği görevini bırakmadığına değinen Kurtulmuş, öğretmen mesleğinin aynı zamanda bir peygamber mesleği olduğunu söyledi.
ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN ATANMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
“Öğretmen kardeşlerimizin çektiği sıkıntıların, problemlerin hepsinin farkındayız” diyen Kurtulmuş, “Bunları biliyoruz, inşallah, bunların yerine getirilmesi, bunların sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda atama bekleyen gencecik öğretmen kardeşlerimiz bize her vesile ile her gittiğimiz yerde ulaşıyorlar, bu problemi de biliyor ve inşallah Türkiye’de atama bekleyen öğretmenlerin atanması için elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.  
Bir ülkenin gücünün kendi medeniyet değerlerine sahip gençler yetiştirmekten geçtiğini anlatan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünün dünyası neredeyse, hakim olan küresel kültür çerçevesinde, tek tip bir insanın yetiştirildiği bir dünya haline dönmüştür. Gücü elinde bulunduranlar, bilgiye sahip olanlar ve insanların kültür dünyasını yönlendirenler, dünyayı istedikleri gibi şekillendirmek istiyor. Bizim milletimizin gücü ise sadece mekteplerde, bir takım bilgileri aktarmaktan ibaret olamaz. Bizim medeniyetimizin değerlerini, bizim medeniyetimizin köklerini, bizim medeniyetimizin bugünün küresel medeniyetinden farklılıklarını gençlerimize öğretmek zorundayız. Hayatın sadece para kazanmak, vakti hoşça geçirmekten ibaret olmadığını gençlerimize öğretmek zorundayız. Bizim medeniyetimizin, temelinde paylaşma, dayanışma, insanı Hz insan olarak görme değerlerini gençlerimize aşılamak ve bu çerçevede bir gençlik oluşturmak zorundayız.”
GENÇLERİMİZİN EĞİTİLMESİNİ EN ÖNEMLİ YATIRIM OLARAK GÖRÜYORUZ
“Dünyanın en büyük gücü, ne atom bombasıdır, ne ülkelerin kasalarını dolduran altınlardır ne de piyasalarda güçlü olan para birimleridir” diyen Kurtulmuş, bunların önemli olduğunu ancak, ülkenin asıl gücünün eğitilmiş, inançlı, medeniyet değerlerine sahip gençler olduğunu söyledi.
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın da birer konuşma yaparak, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ettiği program Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Küçük’ün verdiği konserle sona erdi.
 
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER