ENGELİLER BOĞAZ'DA BALIK TUTTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), toplumda engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak amacıyla Türkiye Engelliler Haftasında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

ENGELİLER BOĞAZ'DA BALIK TUTTU
 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Türkiye Engelliler Haftası etkinlikleri,  Engelliler Balık Tutma Şenliği ile start aldı.

İBB Engelliler Müdürlüğü, İstanbullu 300 engelli ve ailesini Galata Köprüsü’nde düzenlediği “8. Geleneksel Balık Tutma Şenliği”nde bir araya getirdi. Farklı engel gruplarına tabi İstanbul’da yaşayan 300  engelli ve ailesi,  Galata Köprüsünde İBB tarafından kendilerine tahsis edilen özel alanda balık tutma sevdasıyla bir araya geldi. İSEM Geleneksel Balık Tutma Şenliği’nde yetenekli engelli öğrencilerden oluşan “Sarıyer Mucize Nağmeler” Müzik Grubu seslendirdiği şarkılar ve vermiş olduğu müzik ziyafetiyle engellilere ayrı bir keyif yaşattı.  Engelinden dolayı evinden dışarı çıkamayan sosyal hayata karışmakta güçlük çeken engelli ve aileleri özgürce boğazın mavi sularına oltalarını atarken folklorik ve popüler dans gösterileriyle Galata Köprüsü’nde renkli görüntüler oluşturdular. İSEM tarafında Balık Tutma Şenliğine katılan engelli ve ailelerine ayrıca özel olarak ızgara balık ikram edildi.

Evlerinden Alo 153-3 Ücretsiz Ulaşım servisiyle alınarak Galata Köprüsü’ne getirilen engelli ve aileleri kovalarını tutmuş oldukları balıklarla doldururken,  boğazın güzel manzarasına karşı balık tutma heyecanı yaşadılar.

İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal; “Balık Tutma Şenliği Geleneksel olarak yapmış olduğumuz bir organizasyon, her yıl düzenli olarak yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) olarak İstanbul’da 25 Engelli Merkezimizde 115 bin kayıtlı engellimize her türlü hizmeti veriyoruz. Engelli bireylerimize eğitim, istihdam, ulaşım, kamp gibi hizmetler sunuyoruz.” Dedi. Köksal, Bu organizasyon sayesinde ilk defa denizde balık tutan engelli bireylerin ve ailelerinin çok mutlu olduklarını ifade etti.

Oğlumun Hayali Gerçek Oldu
Bağcılar Engelli Merkezi tarafından Balık Tutma Şenliğine gelen Engelli Mehmet Suna’nın annesi Tülay Suna; “Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Oğlum böyle bir etkinliğe katılmayı çok istiyordu. Oğlumun hayali gerçek oldu. İstanbul’da oturmamıza rağmen ilk defa geliyoruz. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER