Üniversite-sanayi işbirliği, girişimcilik ve inovasyon alanlarında katma değeri yüksek birçok yenilikçi fikri hayata geçiren Düzce Teknopark’ın, Düzce Üniversitesi’nin katkılarıyla yapıldığı “Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Uygulayıcı Kuruluşu olma başvurusu, TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme neticesinde kabul edildi ve Düzce Teknopark BİGG uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandı.
TÜBİTAK tarafından iki yıl boyunca sağlanacak olan bu destek ile Düzce Üniversitesi ve bölgenin, girişimcilik alanında bir marka haline getirilmesi adına büyük bir adım atıldı.
Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi kapsamında her yıl yükselen bir trend ile 2017’de de ilk 50 üniversite arasında yer alan Düzce Üniversitesi, ayrıca TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı için hazırlanan “Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanmasına” yönelik TÜBİTAK tarafından 4 yıl desteklenmeye değer bulunmuştu.
2018 ilk döneminde açılan “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş” çağrısına yaptığı başvurusu olumlu sonuçlanan Düzce Teknopark, yılın ikinci yarısında açılacak BİGG çağrısında 1. aşama süreçlerini yürütecek arayüz kuruluşları arasındaki yerini aldı.
Girişimcilik alanında bugüne kadar; Türkiye’de ilk defa Düzce Üniversitesi’nde düzenlenen 1 Health Sprint, 3 Startup Weekend, 1 İş Fikri Yarışması, 1 Hackathon etkinliğini hayata geçiren Düzce Teknopark; Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezinde 28 iş fikrini, BİGG çağrısı kapsamında girişimcilerin iş fikirlerini ve başvurularını değerlendirecek, uygun bulunan iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve iş planlarının hazırlanmasında girişimcilere daha çok destek olmaya devam edecek.
TÜBİTAK 1601 kapsamında, Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı yürütücüsü olan Düzce Teknopark, genç girişimcilere “BİGG DÜNYA” aracılığıyla; iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler ve ön kuluçka gibi birçok hizmet sunacak.