ZEKA VE AKIL OYUNLARI EĞİTMENLERİ GELİYOR

ZEKA VE AKIL OYUNLARI EĞİTMENLERİ GELİYOR
 TÜZDER ve İstanbul Aydın Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre zeka ve akıl oyunları eğitmeni olmak isteyenler açılacak 40 saatlik sertifika programına katılabilecekler. Protokol töreninde konuşan TÜZDER başkanı M. Hilmi EREN;  Zeka Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır dedi. EREN, zeka oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayan zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen ve öğretmenlere, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine de yer verileceğini ifade etti.
İmza töreninde konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Yadigar İZMİRLİ eğitimi alan kişilerin öğrencilere zekâ oyunlarını öğretebilecek, belirli bir müfredat aralığı kurs, atölye, kulüp, okul dönemi boyunca zekâ oyunları eğitimini planlayıp uygulayabilecek yeterliliği kazanacağını ifade etti. 
Oyunun çocuğun dünyasında çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken İZMİRLİ, eğitimlerin yaygınlaşması sayesinde çocukların zeka oyunlarıyla zihinsel gelişimlerinin de destekleneceğini ifade etti.
TÜZDER ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek “Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği” kursuna katılmak isteyenler internet üzerinden başvuru yapabilecekler.


www.tuzder.org
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim gülyaşar
ibrahim gülyaşar - 11 yıl Önce

eğitim tarihi ve detaylı bilgiler nerde paylaşılıyor. AYDIN üniv. sayfasında göremedim.

BETÜL KÖLEOĞLU
BETÜL KÖLEOĞLU - 11 yıl Önce

Bu eğitimin zamanı hakkında bilgi alabilirmiyim.katılmak istiyorum.0242 814 33 33

SIRADAKİ HABER