YURTKUR GENEL MÜDÜRÜ BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRLİĞİNE ATANDI

O müdüre atama geldi!

YURTKUR GENEL MÜDÜRÜ BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRLİĞİNE ATANDI
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Başbakanlık Müşavirliğine atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Başbakanlık Müşavirliğine, Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcılığına, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına ve Uşak, Yalova, Gümüşhane, Adıyaman, Bilecik Emniyet Müdürlüklerine atama yapıldı.

Buna göre, açık bulunan 1. derece kadrolu Başbakanlık Müşavirliğine YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcılığına Erdoğan Sert, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcılığına Suzan Kurt atandı.

SUAT KILIÇ GÖREVDEN ALMAK İSTEMİŞTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’ı görevden almak amacıyla üç kez kararname gönderdi. AKP’nin en güçlü bürokratının kararnamesi üç kez Başbakan'dan döndü. Ancak, Kılıç’ın “ya ben ya o” restinden sonra, Albayrak’ın kararnamesi yeniden sevk edildi.

Sonunda YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Başbakanlık Müşavirliğine atandı.

Bakanın Albayrak'ı görevden almak istemesi Yeni Şafak'ta 'Arıza Bakan' başlığıyla habere konu olmuştu.

8 Mayıs tarihinde Yeni Şafak’ın 1'inci sayfasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın fotoğrafı, ‘Arıza Bakan’ manşetiyle verilmişti.

Herkesi şaşırtan bu tepkinin perde arkasında YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak’ın görevden alınmasının yattığı öne sürülmüştü.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
musa öztekin
musa öztekin - 11 yıl Önce

bence yurtkur genel müdürü hasan albayrak yurtkura yaptıkları hizmet tartışılmaz ve unutukmaz hizmetlerlerdi yeni nesil yurtlar hasab albayrak sayesinde yapıldı personel özlük hakları ve üxretler onun zamanında düzeldi kimse unuymasın iyi hizmet yapanlar daima zara görür ben bunu öğrendim hizmet yapmayan adam her zaman yatan adam devlet dairelerinde işi götürüyor iyiler eziliyor ne diyim düzen böyle

Musa ALAN
Musa ALAN - 11 yıl Önce

Kurumun içinden gelip sıkıntı ve sorunlarını gidererek kurumun ufkunu açmıiş bakışımızı değiştirmiş yapılanmaya tavan yaptırmış kurumu bir ticaret hane gibi yöneterek yapılaşmada çığır açtırmış, kurumu teknolojiyle tanıştırarak bu günkü modern seviyeye getirmiş olup sistemin işlemesini sağlayarak öğrencileri huzur ve sukunete ka vuşturmasına rağmen birilerinin kaprislerinin yüzüne başarılı bir bürokratın yok olması sağlanmıştır. Ne yapacaksınızki ülkenin genel yapısı bu çalışan başarılı olan her zaman yok edilmeye mahkumdur.

SIRADAKİ HABER