YÜCE DİVAN OYLAMASI HAFTAYA KALDI

Dört eski Bakan’ı Yüce Divan’a göndermeyen AKP, Meclis Genel Kurulu’nda Meclis TV’nin yayın yapmadığı cuma günü yapılmasını planladığı rapor görüşmelerini erteledi.

YÜCE DİVAN OYLAMASI HAFTAYA KALDI
Raporun görüşülmesinin gelecek hafta yapılması kesinlik kazanırken, tarih ise henüz netleştirilmedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelecek hafta yurtdışı seyahatleri bulunduğundan Genel Kurul’daki görüşmelere katılmayacağı belirtiliyor.
 
Rapor vekillere ulaştı
 
AKP’li dokuz üyenin oyuyla dört eski Bakan’ın Yüce Divan’a gönderilmemesi yönünde karar alan TBMM Soruşturma Komisyonu’nun raporu, dün milletvekillerine dağıtıldı.
 
Bin 178 sayfalık raporda, CHP ve MHP’nin muhalefet şerhlerine ekledikleri tapeler ve fotoğraflar da yer aldı.
 
CHP, raporda eksik bilgi ve belge bulunduğu gerekçesiyle TBMM Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay ve Akif Hamzaçebi imzasıyla yapılan başvuruda, “Genel Kurul’da yapılacak oylamada milletvekillerinin vereceği kararlara esas teşkil edecek bilgi ve belgelerin büyük bir bölümü komisyon raporuna yansımamıştır” denildi.
 
AYM ve AİHM’e Başvuru
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık soruşturma sürecine “müşteki” sıfatıyla müdahil olan CHP Milletvekili Ali Özgündüz de AYM’ye bireysel başvuru yapmaya hazırlanıyor. Özgündüz, düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar, Bakan çocukları, Halk Bankası Genel Müdürü ve Rıza Sarraf hakkında şikâyette bulunduğunu anımsattı. Özgündüz, olumsuz bir karar olursa AİHM’e başvuracağını söyledi.
 
Siyasi Bir Karar
 
Toplantıya katılan bir diğer milletvekili Ömer Süha Aldan da, “2014’te bu komisyon üyeleri bazı Bakanları Yüce Divan yoluna götürmekte kararlıyken yıldönümü sendromu cereyan etmiştir, sağlam irade devreye girmiştir, sağlam irade karşısında sağlam olamayan bir komisyon yapısı ortaya çıkmıştır. Hâkimlerin takdir yetkisinde olan bir şeyi komisyon kullanmaya kalkmıştır. Siyasi bir karardır. Takipsizlik kararı henüz sonuçlanmamıştır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER